Мода

Летен хедонизъм от Lanvin с Resort 2021

Новата Resort колекцията ни връща в 20-те години на 20 век.

От 1920 г. насам Lanvin пресъздават един разкошен и безгрижен начин на живот, с вкус и без да бъде вулгарен. Живот, който “вече почти не съществува” според Бруно Сиалели, оглавяващ модната къща днес. Именно този разкош и хедонизъм са в основата на новата Resort колекция на дизайнера. Визиите са заснети в замъка Le Palais Idéal до Лион, построен за цели 33 години, камъче по камъче, от ръцете на Фердинанд Шевал. Той всъщност не е имал и понятие от архитектура, затова замъкът е толкова причудлив и фантастичен, нещо, което много се е харесало на Бруно Сиалели. И също като самата колекция постройката е направена с много лични референции към любими неща на Шувал.

Resort колекцията се вписва перфектно в тази среда. Тази година тя е посветена на 20-те години на XX век, период, в който Lanvin процъфтява като модна къща, и е изпълнена с препратки към тази епоха и нейната ар деко естетика. Бруно Сиалели използва илюстрации на Ерте, илюстратор, който е работил за тях по това време, като ти превръща в принтове за шалове, тюрбани и чанти. А копчетата на някои дрехи наподобяват бутилчицата на парфюм Lanvin от 1927 г. 

С Resort колекцията си Бруно Сиалели си задава въпроса кога и как ще живеем отново в безгрижие и разкош. Ние също това се питаме, а докато търсим отговора, разглеждаме Lanvin Resort 2021 в слънчевите кадри на колекцията и се пренасяме далеч от реалността. 

 

А накъде ще ни заведеValentino Resort 2021?