Мода

Мира Бъчварова: Dare to Wear!

Разчупих всекидневния си контур с неочакван закачлив елемент – еластичен колан, който накара пет сантиметра от талията ми да се изпарят и повдигна самочувствиетото ми до неподозирани висини. Поддадох се и на сладкото изкушение да

Има едно пространство в сърцето на София, където винаги се чувствам като леко повдигнала завесата към приказния свят на Алиса в Страната на чудесата. И тъй като вече навлязохме в декември, месецът, в който се случват чудеса, искам да ви разкажа за Мира Бъчварова и нейното почти утопично ателие. Прекрачвайки прага на това магично пространство душата ми се усмихва... забравям колко сив, безличен и еднообразен е животът в моя град.

Новата й колекция е „Мегаполиси“.  За пореден път оставих своята стеснителност на прага и прегърнах смело безкрайните възможности да видя себе си в нов ексцентричен имидж, изпробвайки авангардните, но невероятно стилни облекла, с които Мира ме затрупа.

Разчупих всекидневния си контур с неочакван закачлив елемент – еластичен колан, който накара пет сантиметра от талията ми да се изпарят и повдигна самочувствиетото ми до неподозирани висини. Поддадох се и на сладкото изкушение да добавя към гардероба си нов свеж еластичен клин с ефект за безкрайни крака. Тук визуалните измами са постижима реалност.

Учудващо комфортни са и кожените корсети. Пристегната в тях, веднага получавам мечтания перфектен кливидж.

Харесва ми да се чувствам изискана и в крак с последните haute couture модни тенденции, облечена в стилно вталено сако или да се превърна в смел трендсетър, разчупвайки еднообразието из градските улици като нося едно от новаторските палта от последната колекция "Мегаполиси".

Бъдещето е тук и изглежда удивително стилно и секси.

Мира Бъчварова е многократен носител на наградата „Златна Игла“ в раздела „Експериментална Мода“, връчвана от Академията за мода. Когато не твори в ателието си, Мира прекарва времето си в компанията на своя кон Такинарди.

Автор: Глена Хейт