Мода

Модерно ли е коженото яке? Да, но само ако е винтидж!

Moda

Модерно ли е коженото яке? Да, но само ако е винтидж!

Снимки: The Style Stalker

Позабравихме го малко коженото яке тази пролет, а в тези мрачни дни май точно от него имаме нужда. Една дреха, която си проправя път към гардероба ни още в началото на XX век, за да стане особено популярна по времето на двете световни войни. В киното пък винаги ще свързваме коженото яке с героя на Джон Траволта във филма „Брилянтин“. И ако преди няколко десетилетия то беше част по-скоро от гръндж културата, то с годините намери своето запазено място в каспулния гардероб както на момичетата, така и на момчетата. Обикновено го виждаме в класическата му форма на така нареченото biker jacket с ципове и капси, но този сезон то беше изместено от кожения тренчкот и кожения блейзър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Но може би най-актуалния модел тази пролет са oversize моделите, които напомнят на класическите авиаторски якета и които в повечето случаи са винтидж (или поне така изглеждат). Истината е, че винаги си заслужава да инвестирате в качествено кожено яке, но пък понякога най-добрите находки се крият именно в second hand магазините. И никога не пропускайте да разгледате мъжкия щанд, където са най-големите съкровища, особено що се отнася до обемно кожено яке.

И то винаги ще бъде актуално, особено ако е стилизирано добре. Точно сега ще изглежда страхотно в съчетание с ефирна миди пола (права, солей или от тюл), защото този контраст в модата винаги е бил печеливша формула за добър стил. Може да се комбинира и с актуалните широки панталони или с модел в някакъв ярък принт, който все се чудите с какво точно да съчетавате.

Когато обаче се чудите какво да облечете, просто съчетайте кожата с още кожа, с което ще постигнете елегантен монохромен тоалет. Може да се добави чанта в ярък нюанс за акцент. И защото знаем, че противоположностите се привличат - това се отнася и за кожата и дантелата. Така че понякога можете да извадите на показ бунтарката в себе си с ефирна рокля от дантела и кожено яке. Но, разбира се, най-любима си остава вечната класика, при която го комбинираме с бял тишърт и дънки. И точно затова се е превърнала в класика!

 

Този нов метод на обличане ще улесни живота ви