Мода

Монохромен тоалет – тенденцията, която превзема новия сезон

Монохромен тоалет – тенденцията, която превзема новия сезон

Снимка: The Style Stalker

Тази седмица официално посрещаме есента, а тя бърза да напомни за себе си, което означава, че и броят на дрехите в стайлинга ни се увеличава. И за да ни е по-лесно в избора, се насочваме към една любима тенденция – монохромната визия или използването на един цвят в един тоалет. Ако това лято цветните комплекти от риза и къси панталони бяха must have, то през есента се насочваме към костюми, независимо дали с пола или панталон, но също към широки дънки или поли със средна дължина, ризи, пуловери и блейзъри в същите тонове.

Правилото, което следваме ли? Използването на един цвят или на един или няколко нюанса, за да подчертаваме по-добре силуета. Изборът на материи също е важен, като могат да се комбинират тюл с кожа, кадифе с памук. От страна на аксесоарите избираме неща, които могат да внесат контраст. Например, ако монохромният тоалет е базиран на ярък цвят, слагаме бели или черни обувки (маратонки, ботуши, балерини, мокасини…) и чанта в същия тон, за да избегнем и най-малкия стилистичен пропуск. Можем да посягаме и към цветни аксесоари, при условие че изберем такива, които допълват тези на дрехите ни - оранжево с розово, синьо с жълто или червено, лилаво със зелено...

Говорейки за монохромна визия, няма как да не споменем и термина Barbiecore, който започна да се появява в края на лятото, заимстван от името на култовата американска кукла, и който обозначава тенденцията да се обличаш в розово от глава до пети. Нещо, което зададе като Пиерпаоло Пичоли от Valentino, представяйки своето есенно-зимно шоу за 2022-2023 г. Оттогава розовото е навсякъде и холивудските знаменитости бяха първите, които възприеха това ново движение.

Въпреки че розовото ще навлиза в нашите гардероби този сезон, зеленото също ще присъства много и в различни нюанси. Червеното също ще се завърне и ще бъде ослепително. Но нека не забравяме, че едноцветното облекло не винаги означава ярък цвят. Цялата сива, бежова, кафява или дори черна визия винаги работи, при условие че изберем дрехи и аксесоари в унисон с времето.

 

10 рокли на цветя, които носим и през есента