Мода

Най-актуалните кецове и маратонки, които ще носим тази есен

Някои вече добре познаваме, а други се завръщат под нова форма

Най-актуалните кецове и маратонки, които ще носим тази есен

Снимка: Instagram @emilisindlev

Кецовете и особено маратонките отдавна не са запазена територия за спортния стайлинг. Отдавна високият бранд марки започнаха да правят колаборации с известни спортни брандове за създаването на лимитирани и отличителни модели. Но пък сред тях се наложиха и някои абсолютни класики. Точно като моделът Samba на Adidas, който виждаме в различни цветове и все пак най-често в бяло и черно, както и новите малко по-груби варианти на Chuck Taylor от Converse, които ние също сме ви представяли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Marianne Theodorsen (@marianne_theodorsen)

Тази есен наистина се завръщат малко по-грубите и цветни маратонки, като колаборацията на Nike Shox MR4 x Martine Rose, които имат супер спортна линия, но пък с ярките си нюанси няма как да останат незабелязани. Това може да кажем и за модела Mexico 66 на японската марка Onitsuka Tiger, видян в стайлинга на Бела Хадид и Хейли Бийбър, който все повече се откроява и в социалните мрежи. Допълваме списъка с Asics Gel-Quantum Kinetic, перфектен пример за маратонки с графична 3D подметка, която осигурява максимален комфорт, като същевременно има и уникална естетика.

Спортните обувки, които не излизат от мода, със сигурност са и New Balance, марката, основана от Уилям Дж. Райли през 1906 г. Въз основа на тяхната популярност през 80-те години на миналия век и благодарение на маратонките 574 (New Balance използва номера, а не имена, за да обозначи моделите си), марката започна да се налага и в street style модата. Но как да обясним забележителния й успех от 2021 г. насам? Може би с това, че реши да пусне нови силуети, които са малко по-различни от моделите, които познаваме. Но пък в същото време предлага и по-класически и дори ретро модели, носени от it момичета като Кая Гербер, Емили Ратайковски и Хейли Бийбър. Завръщане направи и модела 530, първоначално създаден през 1989 г. и предназначен за баскетболните игрища, който напоследък забелязахме като избор за спортни обувки от Кендъл Дженър, и не само.

Наскоро New Balance за втори път си партнира с датската марка Ganni, които създават нова версия на модела RC30. Поредното доказателство, че отново се връщаме към малко по-грубите маратонки. А това съвсем не пречи те да бъдат комбинирани с ефирни рокли, миди поли и дори костюми. Модата отдавна ни е дала свободата да миксираме спорните и елегантните дрехи и аксесоари. Нещо, което ще продължим да правим още по-смело през есента.

 

Обувките, които са най-подходящи за любимите ни къси панталони