Мода

Най-красивите бижута, с които празничният сезон ще е още по-бляскав

It's time to shine...

Говорим много за капсулния гардероб и за базисните дрехи, които трябва да имаме в него, но сякаш обръщаме по-малко внимание на детайлите. А именно те придават индивидуалност на един тоалет. Елегантна чанта, чифт мокасини или някое красиво колие върху белия тишърт могат да преобразят един тоалет и от привидно семпъл той да стане много изискан. Този път обаче приковаваме поглед към бижутата, които обикновено избираме много по-прецизно от дрехите си. Въпреки че при тях също има някои безапелационни класики, има и такива, които се открояват през определен сезон. Хубавото е, че те се задържат малко повече сред тенденциите.

И все пак най-важното нещо, което можете да направите, е да инвестирате в неща, които наистина обичате да носите. По този начин няма да има значение дали колието или обеците ви са „на мода“. Независимо от това е добре да сме в час с какво точно можем да се откроим, особено сега, когато ни предстои най-празничния сезон, в който сме готови да извадим най-бляскавите си рокли и най-красивите обувки. Бижуто към тях пък ще е финалния щрих, за да може тоалетът да изглежда още по-завършен и впечатляващ.

Ето защо ви споделяме няколко актуални неща, които се откроиха и в ревютата с колекции пролет/лято 2023, което означава, че ще се позадържат в гардероба ни и през следващата година. Започваме с перлите, които властват на модната сцена от доста време, като дизайнери като Rejina Pyo и Givenchy, доказаха, че тази класика няма намерение да излиза от списъка с тенденции. Това можем да кажем и за чоукърите, които украсяват врата ни. По-плътни, по-фини, с камъни или под формата на вериги, те са най-парти аксесоара, който може да изберете.

Добавяме към тях и големите пръстени, които се открояват с цветни камъни. А те могат да се носят дори и върху модерните дълги ръкавици от тюл. Висящите обеци, които стигат почти до рамото, също като перлите и скъпоценните камъни се открояват и на модния подиум при Chanel и Nensi Dojaka, и в стайлинга на фешънистите.

Гривните пък не са най-практичната тенденция при бижутата, но пък са едни от най-въздействащите, особено големите и плътни модели, които елегантно обгръщат китките. Също толкова приковаващи са аксесоарите с 3D цветя, които виждаме върху гривни, колиета и дори диадеми. Този сезон обаче изключително силно завръщане прави пренебрегваната брошка, която отново е готова да блести върху блузи, тишърти и ревери на сака. Между цветни скъпоценни камъни и архитектурни форми, вариантите на брошки са наистина много. Така че време да си запеем отново Shine Bright Like a Diamond…

 

Назаем от стила на Кейти Холмс: От глава до пети в кожа