Мода

Направи си сама... рокля за коледното парти

Всяка от нас има поне 3 парти или официални рокли, купувани по някакъв повод и обличани най-много 2 пъти – за сватбата на някоя приятелка и за рождения ден на любимото момче. Нека сега да ги извадим и подредим на леглото. Как ви се струват?

Направи си сама... рокля за коледното парти

Момичета, ще си говорим за рокли и то не какви да е, а парти-рокли за Коледа. Това е голямо предизвикаталство за мен, обута в панталони през 90% от времето си. Именно заради това не обичам да инвестивам много пари в този тип облекла, освен ако не са интересни, нестандартни и  подходящи за моята фигура и вкус.

Всяка от нас има поне 2-3 парти или официални рокли, купувани по някакъв повод и обличани най-много 2 пъти, например за сватбата на някоя приятелка и за рождения ден на любимото момче. Нека сега да ги извадим и подредим на леглото. Как ви се струват? Демоде? Или не ви стават вече? Или са скучни и безинтересни? Не хуквайте веднага към магазините, за да купите нова. Да помислим какво можем да направим с наличните.

Дължината

Ако роклята е дълга – можете да я скъсите (над или около коляното) или да направите дълбока цепка от едната страна... или защо не и от двете страни, с фигурален или цветен чорапогащник и ще стои авангардно. Веднага казвам, че ако и вашите ръце са сръчни колкото моите, е по-добре да се обърнете към професионална шивачка. Моята прави чудеса със старите ми дрехи.  

Дължината зависи само от вашето желание. Вие познавате тялото си най-добре, но да покажем малко крак винаги  е секси.

Ако роклята е къса, купете дълги ресни и ги пуснете от талията или откъдето на вас ви харесва. Ефектът ще е доста екзотичен. Също интересен ефект  бихте постигнали с воал, органза или мрежа, пришити от талията, но тогава трябва да сложите и колан.

Ръкавите

Ако роклята ви е с дълги ръкави – махнете ги. Или, още по-добре, махнете само единия. Асиметрията властва и още дълго време ще е хит, а и със сигурност ще привечете внимание.

Ако големите промени ви притесняват, можете да намалите ръкавите до ¾ или до кокетни къси ръкави.

Гърбът

Тук може да стане много интересно. Купете дълъг перлен гердан (или от подходящи мъниста) и го пришийте на раменете. Ще се получи интересен модел.

Ако сте по-смели, можете да промените гърба изцяло, дори да стигнете до гол. Зависи от вас, въображението ви и дали моделът и платът на роклята го позволяват.

Деколтето

Ако деколтето е твърде голямо, добавете шал или плътен гердан.

Можете да промените деколтето по много начини – да го намалите, увеличите или просто разнообразите. Вдъхновете се от снимки в интернет. Ще ви е забавно, а и сама ще се превърнете в дизайнер на собственото си творение.

Апликации

Можете да добавите най-различни апликации, декорации или пайети върху самата рокля. Все пак бъдете дискретни и не прекалявайте, говорим за вечерно парти.

С цветовете можете да експериментирате в зависимост от вкуса си. Черното винаги ще си е класика, но този сезон аз бих добавила червено.  

Докато създавате уникалната си парти-рокля, винаги мислете за аксесоарите и обувките. Те могат да бъдат съюзник в модерно ви излъчване, но могат и да се превърнат във враг.

Съобразете грима и прическата с цялостната визия на тоалета.

Готови сме! Нека Коледа започне!