Мода

Обувките, които са перфектни за любимите ни mom jeans

Мокасини или кецове? Но не само...

Обувките, които са перфектни за любимите ни mom jeans

Снимка: The Style Stalker

Сякаш още ни е трудно да се настроим за идващата есен, но пък разхождайки се из магазините на лов за нови находки, усещаме нетърпението да сложим любимите си дънки и да ги комбинираме с риза или пуловер. Преходният период между два сезона понякога си е истинско предизвикателство за сутрешния избор на дрехи, но когато имаме готови формули кое с какво да носим, е много по-лесно. Когато имаме неформален дрескод, винаги обичаме да посягаме към дънки. След като ви показахме, че както slim, така и straight моделите запазват актуалност, то сега се фокусираме изцяло върху така наречените mom jeans. Въпреки че ниската талия се опитва да се наложи отново, ние не сме готови да се разделим с високата, особено при дънките, които ни носят vintage вайб. Точно като mom jeans, които се превърнаха в основен елемент от гардероба ни. Специфичната им кройка обаче понякога изисква внимателно да избираме с какво да ги съчетаваме. Но пък има няколко модела обувки, с които сме сигурни, че винаги изглеждат стилно.

Сред тях са мокасините, които тази есен се завръщат както в по-елегантна си форма, така и в по-грубия си вариант с дебела подметка. Ако дънките ни са с дължина до глезена, мокасините са перфектен избор за по-изискан стайлинг, дори и ако добавим чорапи – тренд, който вече се наложи в Инстаграм.

Не по-малко елегантни ще бъдат аутфитите ни, ако посегнем към боти със среден ток, които нагоре са като тип „чорап“. С тях ще направим силуета по-издължен, особено ако добавим и сако на фино райе, точно като едно от любимите на Кая Гербер.

За работните дни, но пък и за парти вечерите, любимите ни mom jeans могат да се носят с високи токчета, като много подходящи са моделите с остър връх, дори и самият ток да не е толкова висок. Цветните обувки, които се наложиха през лятото, остават сред тенденциите и през есента, когато още можем да си позволим да ги носим.

Но пък mom jeans могат да се носят и с кецове, особено ретро моделите на Reebok, New Balance и Asics, които станаха доста търсени. Класики като Converse и adidas Stan Smith също остават сред възможните опции, без значение от дължината на самите дънки.

А в галерията можете да откриете и няколко шопин находки!

 

Най-стилните връхни дрехи за този сезон и 15 стайлинг идеи как да ги носим