Мода

Обувките, които ще заменят класическите балерини

Седмицата на модата в Берлин тече и вече поставя нови тенденции за следващия сезон. Един модел обувки направи силно впечатление и вече е спряган като заместител на класическите балерини.

Обувките, които ще заменят класическите балерини

Модел се разхожда по пистата на модното шоу на Olivia Ballard като част от Берлинската седмица на модата AW24 на 05 февруари 2024 г. в Берлин, Германия. Снимка: Sebastian Reuter/Getty Images

Седмицата на модата в Берлин тече и вече поставя нови тенденции за следващия сезон. Естествено, да направиш революция в модния бранш е сложна задача, а дизайнерите се съревновават в създаването на тренди модели, които да се наложат. Един модел обувки обаче направи силно впечатление и вече е спряган като заместител на класическите балерини, които добре познаваме.

Ревютата на на Olivia Ballard и Уилям Фан, представени в първия ден от модната седмица, ярко се откроиха, а на преден план бяха заострените чехли. Olivia Ballard заложи на ефирни бели рокли, напомнящи малко на чаршафи, и сиви потници, красиво допълнени от удобните чехли.

Обувките, които ще заменят класическите балерини

Уилям Фан се фокусира върху небрежни комбинации от тренчкоти, овърсайз ризи и широки панталони. И на двете ревюта визиите изглеждаха много комфортно - някои от моделите на Olivia Ballard дори бяха с вградени пера и възглавници в тоалетите, за да подчертаят усещането за уют.

Обувките, които ще заменят класическите балерини

В унисон със спокойните и мечтателни модели и двете марки избраха обувки, напомнящи чехли, за да завършат визиите. Olivia Ballard представи заострени мокасини с детайли от панделка, а Уилям Фан заложи на пухкави модели в тъмни цветове. Други дизайнери може би щяха да изберат елегантни сандали на ток, привличащи вниманието, или закачливи балеринки, които да се съчетаят с и без това много минималистичните визии, но Фан и Балард запазиха обувките минималистични, семпли и “тихи”, за да подхождат на останалите визии.

Обувките, които ще заменят класическите балерини

Въпреки че преди няколко години носенето на плоски чехли на специални събития като модно ревю щеше да се счита за недопустимо, тенденциите в обувките през 2024 г. - според Берлинската седмица на модата - изглежда са по-скоро в полза на комфорта, простотата и минимализма. Вече се очаква чехлите да завладеят и street модата, като тенденцията определено ни харесва и смятаме модерните чехли за доста по-стилна версия на балеринките.

Обувките, които ще заменят класическите балерини