Мода

Обувките, с които дългите поли изглеждат по-стилно

С какво да ги съчетавате?

Обувките, с които дългите поли изглеждат по-стилно

Снимка: The Style Stalker

Колкото и Miu Miu и други брандове да се опитваха да ни накарат да харесаме мини дължините, които знаем, че отиват на малко момичета, а и сме склонни да носим само през лятото на морето, няма как да не обръщаме толкова внимание на завърналите се сред тенденциите макси размери. Не само при саката, не само при якетата, не само при бижутата, но и при полите. Да, вярно е, че и ние вече доста пъти застъпваме тази тема покрай завръщането на дънковата пола – било то миди или макси. Но този път няма да се фокусираме толкова върху нея, а генерално върху макси дължината, въпреки че нагледните примери са с деним, просто защото е най-актуален в момента.

Истината е, че понякога си купуваме нещо, само защото е модерно или сме преценили, че може да ни стои добре. Но често изпадаме в ситуация, в която не знаем с какво точно да го съчетаем. При полите е ясно, че те могат да се комбинират както с тишърт, така и с пуловер, както и с риза и блейзър. По-трудната задача е обаче с какви обувки най-добре ще изглежда тази макси дължина. Затова днес решихме да ви дадем няколко предложения.

Започваме с ботите и ботушите на ток, дори и да не е много висок. Те създават издължен и елегантен силует, дори и ако полата е дънкова, което ги прави подходящи за работната седмица. Хубавото е, че поне докато не е станало твърде топло, не е нужно да се разделяме с този тип обувка. Това се отнася и до по-грубите боти с равна подметка, които също могат да се носят с макси пола. Изглежда по-небрежно, но платформата отново допринася за лекото издигане на височина, което е важно за тази дължина. Да не пропуснем и кайбойските ботуши, които също са много подходящи за нея, а освен това ги пазим в гардероба си и през топлите месеци, заради летните музикални фестивали. 

Никога няма да сбъркате и с така наречените мюлет обувки, които са затворени и заострени отпред и са без пета, особено ако имат и малък ток. С тях всяка пола ще изглежда много изискано. Същото можем да кажем и за сандалите с каишки, но за тях ще трябва да поизчакате още малко с температурите.

Няма как да минем и без кецовете, които се научихме да съчетаваме дори и с най-елегантните дрехи от гардероба си. Но ако избирате спортни обувки, нека те са вариант на Converse или по-семплите модели на Adidas – Gazelle или Samba, които са must have в момента.

 

10 стайлинг идеи с най-актуалните деним тенденции за пролетта