Мода

Парижанката Жан Дамас и нейната нова колекция с кауза

Това лято тя работи с художничката Нина Колчицкая

Бяхме силно развълнувани, когато любимото ни френско момиче Жан Дамас създаде своя бранд Rouje, но ето че парижанката не спира да ни изненадва. Това лято тя си колаборира с художничката Нина Колчицкая, и то за добра кауза. Двете заедно създават лимитирана колекция от аксесоари и декоративни предмети за дома – копринени шалове, тениски, вази, плетени чанти и решават да дарят целия приход за Дома на жените, който подпомага момичета, които са жертви на насилие.

Жан Дамас споделя, че жените винаги са били в центъра на нейната марка. Всъщност колекциите й са вдъхновени от силни фигури, на които тя се възхищава. Затова и решава, че е важно да подкрепи кауза, свързана с тях, именно в колаборация с друга вдъхновяваща жена.

В лимитираната колекция за Rouje Нина Колчицкая влага своя личен почерк, работата й е поетична, но същевременно жизнерадостна заради свежите цветове, които използва. Срещаме мотиви като цветя и стилизирани женски лица, леко намигване към Матис и френския фовизъм. Керамичните изделия са уникати, а цялата колекция можем да открием в официалния сайт на Rouje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Rouje Paris (@rouje) le

 

Като парижанките: Изкуството да приготвяме вечеря за приятели