Мода

Petar Petrov с колекция Resort 2021. Вижте я!

Умерен минимализъм

Петър Петров, който дебютира на последната Седмица на модата в Лондон с едноименния си бранд, наскоро представи и своята колекция Resort 2021. Роден в Украйна, но израснал в България, през последните години той развива марката си Petar Petrov между Виена и Лондон, а с негови рокли са се появявали звезди като Гуинет Полтроу, Кристен Стюарт, Джейн Фонда и Селин Дион.

Подобно на други дизайнери, по време на изолацията и той си задава въпросите какво ще бъде бъдещето на модата и от какво ще се нуждаят жените след кризата. Едновременно с това обаче решава да завърши тази колекция и без да се отклонява много от стила си, той създава изключително елегантни, но и мултифункционални модели в неутрални цветове.

Петров вярва, че жените в момента имат нужда от комфортни, но качествени материи, дрехи, които лесно могат да бъдат комбинирани и които могат да бъдат носени отвъд сезони и тенденции. „С или без Covid-19 този начин на обличане е правилният и ние искаме да продължим в тази насока“, споделя дизайнерът.

Точно върху това се фокусира, за да им даде „лесно, но луксозно облекло“, а в колекцията виждаме страхотни копринени ризи, елегантни панталони, класически костюми, oversize пуловери и красиви и ефирни рокли. А новото при марката е, че вместо четири Петър планира да прави три колекции годишно, като целта му е моделите да бъдат отвъд класическото ready-to-wear.

 

А разгледахте ли колекцията на Erdem?