Мода

По скандинавски: Защо всяко момиче иска да носи Ganni

Как датската марка се преврърна в любима на инфлуенсърите

През последното десетилетие Ganni се открои на модната сцена, а всяко Instagram момиче иска да притежава модел на една от най-известните скандинавски марки. Едва ли преди девет години, когато създават свой лейбъл, двойката Ditte и Nicoaj Reffstrup от Дания предполага, че днес тяхното „дете“ ще е сред най-продаваните в Net-a-porter и Brown. И не само. Ganni отдавна е сред фаворитите на онези, които искат да постигнат хармонията и елегантността на скандинавките. „Навсякъде можете да видите добре облечени хора, но не става въпрос само за стил, а за увереността, която притежават тези момичета. Може би това идва от обществото ни, което е балансирано, удобно и по-малко стресиращо спрямо останалите по света. И това се отразява върху момичетата и стила им“, споделя Nicolaj пред Harep's Bazaar, който се грижи за финансовата част на Ganni в ролята си на изпълнителен директор.

„За мен момичето Ganni е състояние на духа. Момиче, което се чувства добре в кожата си и не се старае толкова видимо да изглежда модерно. Когато го видиш, усещаш тази лекота и точно това е привлекателното“, допълва Ditte, която е творчески директор на бранда.

Донякъде успехът се дължи и на позиционирането й на пазара – Ganni е в луксозния сегмент, но въпреки това цените им са по-достъпни. Те са намерили онази златна среда между Zara и Dior, която предлага високо качество и рафиниран дизайн на не твърде висока цена. Nikolaj обаче споделя, че точно това е трудното, защото е много по-лесно един много скъп продукт да се приеме за изключителен. Но когато трябва да го направиш едновременно достъпен и луксозен, е истинско предизвикателство, защото много лесно той може да изгуби своята привлекателност. И двамата вече девет години се опитват балансирано да поддържат цена и качество с мисълта за бъдещето, а не в преследване на лесна и бърза печалба и популярност. Още повече че когато създават Ganni, марки като Alexander Wang и Isabel Marant рязко покачват цените си, което за Ditte и Nicolaj е погрешен ход, който те никога не биха направили.


Това, с което датският лейбъл се отличава, е и автентичността на моделите. Нещо, на което винаги държи Ditte. „Бях много несигурна и имах своите съмнения в себе си. Спомням си как всички носеха неонови цветове, а аз никак не ги харесвах. Въпреки това добавих от тях в колекцията си. Не се продадоха, може би защото им личеше, че в тях не съм вложила нищо лично“, връща се назад във времето по-нежната половина от модния тандем. И не, че не следи какво се случва около нея, но предпочита да следва сърцето си. Да даде на момичетата индивдидуалност, увереност и най-вече автентичност. И успява.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

 

Доказателството е в целия news feed в Instagram, където със сигурност сте попадали на някои от тези елегантни Ganni момичета – Pernille Teisbeak, Camille Chariere, Veronika Heilbrunner и много други. „Ние сме много щастливи, че имаме тяхната подкрепа“, споделя Ditte, която издава, че инфлуенсърите много повече допринасят за техните продажби, отколкото знаменитостите. Може би отново разковничето се крие в това усещане за достъпност и припознаване, което момичета в Instagram създават. А ние зорко следваме.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere) on