Мода

Prada помага на Valentino след огромен пожар в завода им

Какво се случи?

Prada помага на Valentino след огромен пожар в завода им

Снимка: Miue3 Lam

Могат ли два конкурентни бранда в модата да си помогнат в труден момент? Да, две от най-известни италиански марки го доказаха след като голям пожар на 1 и 2 април унищожи един от заводите на Valentino, намиращ се в района на Флоренция. В знак на солидарност изпълнителния директор на Prada – Патрицио Бертели, отвори вратите на един от техните, за да могат служителите да продължат работата си. Това са близо 160 души, които на ден са произвеждали около 1300 чифта обувки.

Все още не са ясни причините за пожара, при който, за щастие, няма жертви, но нанесените щети са за няколко милиона евро, тъй като около 30 хиляди чифта завършени обувки са изгорели в него, съобщи WWD.

Якопо Вентурини, изпълнителен директор на Valentino, заяви, че вече е разработен план за действие и марката ще може да рестартира производството си от следващия месец. „Бих искал да благодаря от сърце Патрицио Бертели, изпълнителен директор на Prada, който веднага се свърза с нас, за да изрази своята солидарност, като предостави на разположение една от своите фабрики“, каза Вентурини.

Той изрази радостта си от факта, че никой не е пострадал в огъня и че компанията се фокусира върху управлението на ситуацията чрез препрограмиране на дейности, за да се сведе до минимум социалното и икономическото въздействие от този пожар.

 

Креативният директор на Valentino: В този момент ние не се нуждаем от вещи, нуждаем се от хора