Мода

Приказното ревю на Jacquemus в цъфналата ръж

Тази година пролетно-лятната му колекция носи името “L’Amour” и беше преставена сред житно поле

Новата пролетно-лятна колекция от Jacquemus е като сонет за любовта. Вече познаваме част от поетичната страна на Симон Порт Жакмюс, още от миналогодишната му колекция, която той представи сред лавандулови полета. 

Тази година пролетно-лятната му колекция носи името “L’Amour” и е посветена на неговия екип. В инстаграм профила на Jacquemus той споделя, че по време на пандемията му е липсвал контакта с любимите му колеги и това го е вдъхновило да посвети на тях следващата си колекция. За разлика от много дизайнери, Симон Порт Жакмюс не се отказва от ревютата на живо, тъй като за него човешкият контакт стои в есенцията на модата и избира романтична локация на час път от Париж - житна нива. Сред природата той успява да създаде неповторимата атмосфера на летен празник, едно истинско честване на любовта и едновременно с това да осигури всички нужни мерки за безопасност, които налага извънредното положение.

Локацията и начинът на провеждане на ревюто напълно отговарят на поетиката на самата колекция. Виждаме флуидни кройки, носени от модели с различни видове телосложение, част от обещанието за инклузивност на марката. Сред дамските кройки забелязваме много широки панталони с висока талия, комбинирани с къси горнища, фини рокли, които сякаш обгръщат тялото, поставени в контраст с малки структурирани чанти. Открояват се нежни нюанси като екрю, пастелно зелено, синьо, жълто, бежово, пастелен нюанс на брик.

Симон Порт Жакмюс споделя, че част от рефенциите и вдъхновенията му за тази колекция са керамиката на Прованс, стихотворение от Миро, цвета на покривката за маса на баба му и купа с череши. Това не ни изненадва, тъй като дизайнерът се представя като човек, който обича живота, слънцето, плодовете, Марсилия и поезията. Разглеждаме пролетна-лятната му колекция и мечтаем, облечени с рокля от нея, някога да срещнем някой в цъфналата ръж.

Petar Petrov с колекция Resort 2021. Вижте я!