Мода

Ревюто на Прада, което не се състоя... на живо

Миуча Прада ни представи 5 гледни точки към последната си соло колекцията

Миуча Прада не успя да покаже последната си соло колекция на живо заради извънредното положение, но затова пък ни представи цели 5 гледни точки към нея, заснети от 5 съвременни артисти. От есента към екипа на модната къща се включва и Раф Симънс, като неин втори творчески директор.

“Шоуто, което не се състоя” е разделено на 5 “глави”, под формата на 5 късометражни филма. За разлика от ексцентричното представяне, самите кройки са изчистени и минималистични. Представени са едновременно мъжката и женската пролетно-лятна колекция, вдъхновени от функционалността на спортното облекло и неговите материи.

В кройките забелязваме геометрични форми, много вертикални линии, семпли, но контрастни цветове – искрящо бяло и дълбоко черно. Моделите са класически – бяла риза, черна пола, рокля-риза, черно палто, права пола. Изискани, но и футуристични, заради технологичните материи, от които са направени. Сред строгите кройки с яки в бяло и черно изпъкват и няколко цветни акцента – палто в пастелно розово и флорална рокля. 

“Формата следва функцията” – като че ли това е принципът на най-новата колекция на Prada, а функцията на облеклото е да отговаря на желанието на хората да изразяват себе си според представянето на модната къща в социалните мрежи. Вглеждайки се внимателно в последната от 5-те “глави”, забелязваме (буквално в последните секунди от късометражния филм) един скромен, последен поклон от самата Миуча Прада.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada) on

 

Да поиграем на карти с Louis Vuitton!