Мода

Романтизъм в екстремен вариант от Reserved

Reserved Autumn Campaign 2022

Есента е най-доброто време за модни експерименти. Присъединявайки се към дискусията за изразяване на стилът, дизайнерите на Reserved решиха да покажат романтичния му аспект по преувеличен, почти сюрреалистичен начин. Този романтизъм не е сладък: той е зрял, съзнателен и краен. Сред предложенията в черно, сиво и бежово се откроява най-модерният цвят за сезона: горещото розово. Текстил в нюанса на изкрящо розово се използва както за палтата с широки яки, така и за плетените, жакардови тоалети, костюми и коктейлни рокли.

Есенната колекция е едновременно интровертна и максималистична. Връхните и меки дрехи са снабдени с нови, смели форми; фигурата е станала по-ясна, препращайки към мотивите, познати от висшата мода и отхвърляйки явната утилитарна функция. Противоречията се срещат в монохромни рамки. Твърдият жакардов плат е балансиран от мека мрежеста материя и преувеличен в обемен текстил от плътно прилепнали кройки. Линията на деколтето привлича вниманието, като дефинирана по по-различен начин във всеки случай.

Фотосесията на Wunsche & Samsel е направена в суров шотландски пейзаж. Зелените хълмове, планините и шотландската архитектура предлагат отличен фон за смелите ни дрехи, контрастиращи с есенното време, с разнообразни текстури и живи нюанси на розово и непроницаемо черно. Това е визия на съвременния романтизъм: изразителна и безкомпромисна. Стайлингъте доминиран от едноцветната визия, фокусирайки вниманието си върху разнообразни завършеци на материите: неравен жакардов плат, плътна дантела, блестящ, прозрачен шифон или вълнената нотка във връхните дрехи. Дори есенните цветя тук са показани по нестандартен начин.Поставени върху жакардовия плат и дантелата създават впечатление за интригуваща триизмерност. По-голямата част от асортимента е произведен в Европа от европейски материали. Палтото от 100% италианска вълна е произведено в Полша.

Колекцията е придружена от изразителни аксесоари, като плътно прилепнали боти в цвят фуксия, лилаво и черно. Лъскави ботуши над коленете с текстура на крокодилска кожа.Токчета на платформа от сатен в модерни за сезона цветове. Есенната визия е допълнена с декоративни чанти, изработени от жакардов плат в бароков стил или с пера, идеални за специални поводи. Има и по- малка полукръгла чанта, която може да се носи, както през рамо, така и катоклъч.

Колекцията от есенната кампания Reserved ще бъде налична в магазините и онлайн.