Мода

Slim или straight – кои са най-актуалните дънки този сезон

Класиката се завръща

Slim или straight – кои са най-актуалните дънки този сезон

Снимка: The Style Stalker

След роклите и якетата от деним, на които обърнахме специално внимание, дойде ред и на най-любимата ни класика, която има своето запазено място в гардероба... всесезонно. Да, дънките, които през лятото носим доста по-рядко за сметка на полите и роклите, но пък още с настъпването на септември бързо връщаме в стайлинга си. Обикновено при тях залагаме по-скоро на модели, които пасват на фигурата ни, но няма как да не се повлияем и от тенденциите. Още през пролетта в тях се завърна ниската талия, която носехме през 2000 година, популяризирана от звезди като Бритни Спиърс и Парис Хилтън. През годините обаче толкова свикнахме с високата талия, че сега по-трудно бихме избрали онази, която свързваме с тийн годините си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @katemosstyle

Но пък това не се отнася до slim кройката, която често свързваме с Кейт Мос и която тази есен отново има вероятност да намери място в гардероба ни. Колкото и да ни се струва демоде на старите ни снимки, марки като Armani Exchange, Diesel и Alaïa ни напомнят, че тази тенденция може отново да разцъфне, така че можем да не се разделяме напълно със silm дънките, които вече имаме. Предимството при тях е, че подчертават силуета, но пък в същото време могат да извадят на преден план някои несъвършенства и е много важно какъв цвят и кройка избираме.

Тяхна пълна противоположност са широките модели, които вече започнахме да виждаме все по-често в стайлинга на инфлуенсърите. Те прикриват някои недостатъци, но пък може да направят силуета безформен, а това не е добре за по-пищния тип фигури.

Затова пък straight дънките са перфектният компромис за тези, които мразят прекалено вталените кройки и онези, които не харесват широките. Както подсказва името им, те се отличават с правата си кройка. Появяват се през 70-те, преди да бъдат обожавани през 90-те от Гуинет Полтроу и други звездни момичета, а днес са предпочитан модел, защото могат да се носят от всеки тип фигура. С други думи, изглеждат наистина идеален вариант, в който със сигурност ще инвестираме този сезон.

В галерията ни можете да разгледате и няколко шопинг находки от новите колекции!

 

Дънковата рокля се завръща с тези 5 стайлинг идеи