Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

София не диша: стайлинг идеи за мъгливите зимни дни

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

По какво ще познаете едно уважаващо себе си, истинско момиче от града? По това, че никога, ама никога, тя не предава своята естетика, своята страст към красота и елегантност. Устоява пред лицето на студа, на замърсения въздух, на мъгливите софийски вечери и задушаващата прегръдка на фините прахови частици.

Софийското момиче знае как да отскочи за бърз обяд до съседната кафетерия, съчетавайки офис визията си с традиционната маска, която обаче все повече губи позиции по отношение на своята оригиналност.

В ежедневието си тя смело съчатава несъчетаемото. Отива на среща с приятели, под палтото си е облякла закачлива секънд-хенд риза, на главата си е сложила така актуалната за сезона червена барета. На лицето си носи новия моден аксесоар, навлязъл устремно в модните среди още през сезон есен-зима 2017-2018, на наложил се най-вече през този зимен период, когато нивата на замърсяване в столицата достигнаха нови рекордни нива.

При по-специални случаи или в зависимост от нивата на обгазяване, тя слага рокля и надява най-смелия аксесоар, който се намира в момента на пазара, който да я предпази от почти невидимата опасност, която дебне във въздуха. Противогазът засега е запазена марка на най-екстравагантните градски момичета, които смело налагат новата модна тенденция по софийските улици.

А кой е вашият избор, момичета?

Благодарим на Елена Владимирова от Artelie за идеята, която сподели с нас.

 

Момиче с много имена – ако Левена ви е трудно, можете да я наричате Лена или Вени. Тези, които не чуват добре, може един-два пъти да се разминат и с Невена. Празнува имен ден на Цветница не защото така е решила, а защото баба й е от шопския край, където на „невен“ казват „левен“. За най-лесно – тя е Невена с „л“, но в никакъв случай не Невел...