Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Стилни мъже: Джеф Голдблум, дядото на хипстърите

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Шапка-федора, широка усмивка, очила с рогови рамки, шарена риза, фамозни обувки – Джеф Голдблум се познава отдалече и е един от най-забележително облечените мъже на Холивуд. Според списание GQ, той е изобщо най-готиният мъж там. И не само заради стила му, но и защото е човек, за когото никой не би казал и една лоша дума – а това е дори още по-забележително.

„По отношение на стила аз съм бавноразвиващ се“ – казва Джеф с характерното си чувство за хумор. И наистина, мястото му в списъците с най-добре облечени мъже е гарантирано едва в последните няколко години, което си е доста късно, имайки предвид, че Джеф е на 66 години.

Толкова по-добре. Този дядо хипстър е абсолютното доказателство, че никога не е късно за промяна, а също, че мъжете могат да се постараят повече и резултатът ще е видим веднага, ще промени значително самочувствието им и влиянието им върху околните. Джеф го знае по себе си. Какво може да научим от него:

 

По-смело с аксесоарите

 

 

Джеф не се страхува от интересните обувки и понякога те са единственият акцент в облеклото му. Особена слабост са му двуцветните обувки, а тази комбинация във всяко отношение е забележителна.

 

 

Всичко започнало с брачната халка, преди това Джеф не носел и не обичал пръстени. Постепенно започнал да се заглежда в някои по-интересни и решил да си купи няколко. И да ги носи, разбира се. Сега това е един от най-разпознаваемите елементи на личния му стил.

 

Цветен живот

 

 

Джеф не се страхува от цветовете. Ама изобщо. С лекота носи както панталон с десен зебра, така и цветните дрехи на Gucci. За тази риза на Prada изобщо се твърди, че на него му стои най-добре, а тя е супер популярна сред модните мъже.

 

 

Но трябва да знаеш как, кога и с какво. Има цяла статия посветена на тази риза и там е обяснено защо #jeffgoldblumworeitbetter. Тук трябва да добавим и случаите, в които Джеф е носил сребърна риза или бомбър от ламе, с такава обезоръжаваща усмивка, че веднага си личи – дори той самият не се взима на сериозно.

 

 

 

Поло

 

 

Тази много подценявана от мъжете дреха всъщност е стилна, елегантна и топла. Джеф обича и често носи поло – една от знаковите дрехи в гардероба му, при това от много години насам.

 

Всичко по мярка

 

 

Вече отбелязахме, че Джеф не е млад. Затова пък е слаб – вероятно му коства доста усилия, но се изплаща. Дрехите са му по мярка и му стоят отлично. Освен това, може да си позволи да носи неща, които се смятат за част от по-младежки гардероб, като кожено яке, дънково яке или тесни панталони. Изобщо няма спор, че на мъж в добра форма всичко му стои добре – от костюма до панталоните „чинос“.

 

Чувство за хумор

 

 

Една задължителна съставка на добрия гардероб. Ето тук Джеф носи кимоно. Интегрирал го е идеално в европейския си гардероб и е сложил закачлив колан с ресни. Колко мъже биха се досетили? Или биха се осмелили ? Изобщо изглежда, че Джеф често се забавлява, докато избира дрехите си за деня, а това е умение, за което всяко момиче може само да му завижда.

 

 

Родена с „риза“ (увита в плацентата), което навсякъде по света е знак за голям късмет. Майка й четяла в болницата „Време разделно“ и я кръстила Елица. Нашата Елица обича да се смее – случвало се е много пъти приятели да я разпознават по смеха – идва от другия край на заведението. Така е научена вкъщи – сдържа гласа си, когато е ядосана, но никога не спи...