Мода

Тенденцията, която бързо измества Barbiecore - виждаме я навсякъде

Наричат я grandmacore, но повярвайте, в нея няма нищо "бабешко"!

Тенденцията, която бързо измества Barbiecore - виждаме я навсякъде

Снимка: Michael Kovac/Getty Images for LACMA

Всички мислехме, че Barbiecore ще се задържи по-дълго, но не, тенденцията бързо се измества от пълната ѝ противоположност. Наричат я grandmacore, но повярвайте, в нея няма нищо бабешко, по-скоро онова непреходно излъчване на френския шик. Представете си цветни шалове, красиво вързани на главата, и ретро очила - визия, сякаш излязла от френските модни списания от 80-те години. Представяме си Лазурния бряг, Бриджит Бардо и тънките крака на Джейн Бъркин. Определено тази тенденция ни харесва, дори да се нарича grandmacore.

С наближаването на зимата всичко е въпрос на топлина, а това включва покриване на колкото се може по-голяма част от главата, точно както биха ни посъветвали бабите. Но и Били Айлиш наскоро показа, че това може да се направи и с шик, особено ако заложите на шал на Gucci, както направи тя.

 

Айлиш е само една от многото знаменитости, които подобряват външния си вид, като слагат малък шал. Момичета като Джени от Blackpink и Кендъл Дженър също се възползват от тази тенденция. Вдъхновената от жените от миналото тенденция в Instagram е уютна, с поглед към съвременността.

Хайли Бийбър също се е отдала на gramdmacore. На скорошна разходка тя избра голяма чанта, oversized палто, топъл чорапогащник и класически обувки Мери Джейн - все неща, които допълват тенденцията. Но, разбира се, за да придаде характерния си стил, тя добави микропола към микса, с което даде пример как да превърнете тази тенденция в своя собствена.

 

Иконата на модните тенденции Клои Севини е кралицата на бабешкия тренд. Когато излиза от апартамента си в Ню Йорк, тя винаги изглежда така, сякаш случайно е наметнала нещо върху себе си. Просто за да отиде да си вземе бърз сандвич. И някак си винаги успява да изглежда адски готино. В най-новата кампания на Zalando Holidays тя се показва в любимите си за празничния сезон дрехи с grandmacore визия.

 

Дъщерята на Джуд Лоу и Сейди Фрост - Айрис Лоу - е не само търсен модел. Тя е и истинска модна привърженичка на новата тенденция. Айрис влиза в тенденцията с необичайни аксесоари под формата на красиви панделки, с подходящи закачливи очила. Трябва да признаем, има нещо от стила на Лолита в нея.

 

По това време на годината плетивото се появява доста често. Температурите започват да падат и хората предпочитат да са с покрити уши. Наскоро Мили Боби Браун се беше гушнала с кавалера си в сладка серия от снимки, на които също взе участие в тенденцията на grandmacore с любимите плетива. Нейната визия без грим в колата говори за сериозно тичане по задачи в петък сутрин, но със стил и уют.