Мода

Тихият лукс и роклята, която се разходи по улиците и ревютата

Може би вече сте забелязали, но един цвят рокля мощно си проправя път.

Тихият лукс и роклята, която се разходи по улиците и ревютата

Снимка: Getty images

Тихият лукс е тенденция, която се наложи за дълго време сред звездите и инфлуенсърите. С неутралните цветове, семпли, но скъпи облекла, които отвсякъде крещят елегантност и класа, допълнени от подходящи бижута и аксесоари, тихият лукс ни напомня за Кан, Монако и изобщо Лазурния бряг, френското кино, femme fatale и la dolce vita. Кой не мечтае за такъв живот?

Може би вече сте забелязали, но един цвят рокля мощно си проправя път сред тенденциите и идеално се вписва в тихия лукс. Това е бялото, почти сватбено и вече я виждаме сред звездите. Супер бляскав вариант на бялата рокля беше показан на модното ревю на луксозната марка Acne Studios. Видяхме я също в колекцията пролет-лято 2024 на Atlein.

Но особено впечатлителен е моделът, който наскоро Кандъл Дженър облече и не пропусна да се снима за Инстаграм.

Тази рокля, създадена от творческия дует на марката Rodarte, е едновременно минималистична и романтична, с няколко панделки, подчертаващи раменете. Това е поглед към тенденцията, която е на дневен ред в момента: флиртуващата естетика, която се вижда на толкова много модни подиуми. Prada добави красиви панделки към една от роклите в колекцията си, Simone Rocha показа корсети с дантелени детайли.

Все така в духа на тихия лукс, Кендъл Дженър отново се откроява с безупречния си стил и потвърждава тенденцията за рокля за пролет-лято 2024.