Мода

Този нов метод на обличане ще улесни живота ви

Мода

Този нов метод на обличане ще улесни живота ви

Снимка: The Style Stalker

„Стил, не мода“, пише в биото в Инстаграм профила на Лидия Томлисън, която ежедневно дава страхотни стайлинг съвети. Вече отдавна сме свикнали именно в социалните мрежи, особено в TikTok, да попиваме интересни идеи как да носим рокля с гол гръб така, че да не се лишаваме от сутиен или да как да комбинираме обемните блузи, без да обезформяме силуета си. Е, британският инфлуенсър и стилист Лидия е сред момичетата, които могат да ви научат да комбинирате по-стилно и елегантно дрехите в гардероба си, без да допускате грешки.

Един от методите, които тя използва е така нареченият the sandwich rule. Точно така - става въпрос за сандвичи, но в този случай те се използват като отправна точка в стайлинга т.е. важно е да има хармония в цветово отношение между горната и долната част на облеклото. Ако искате да носите черен пуловер, то задължително трябва и обувките да са черни. Останалата част – било то панталон или пола, трябва да са в нещо различно като цвят, за да има контраст, но и баланс.

Това се отнася и при oversize дрехите, които са толкова актуални. Например, ако носите обемен блейзър, не е добре да сте обути в балерини. Напротив, обувките също трябва да са обемни (например с груба подметка), а в средата трябва да имаме нещо вталено, за да се създаде тази хармония в цялостния силует. Друг пример, който Лидия дава, е с модерните широки дънки, които ще изглеждат най-стилно, ако бъдат съчетани с блуза по тялото и фини сандали надолу, като в никакъв случай не трябва да се носят с обемна горна част и груби обувки.

Така че следващия път, когато бързате и сте зациклили с идеите за облекло, the sandwich rule ще ви помогне. Обикновено много хора намират това хармониране на цветове в стайлинга за твърде скучно, но пък е най-бързият начин да имате елегантен тоалет, без да мислите дали някъде сте сбъркали. Самата Лидия Томлинсън дава много примери за хармонична и балансирана визия точно с този метод. Метод, който да използвате, когато ви липсва вдъхновение!

 

Обувките с плaтформи никога не са били по-изискани и тези 14 тоалета го доказват