Мода

Tуид, диаманти и рокендрол в новата колекция на Chanel

Време е за висша мода!

След Balmain, Dior и Giambattista Valli и Chanel представи своята есенно-зимна haute couture колекция, част от дигиталната парижка Седмица на модата. Ограниченията за масови събития покрай Covid-19 всъщност позволиха на модните къщи да изразят още повече индивидуалност в представянето на колекциите си.

За Виржини Виар извънредното положение беше повод да добави повече скъпоценни бижута към представянето на новата колекцията, които иначе не биха присъствали в едно традиционно ревю. Дизайнерката използва жълти диаманти, перли и мъниста, майсторски втъкани в самите дрехи или под формата на пищни огърлици и тиари, вдъхновени от традиционни византийски украшения.

Този път Chanel представят само 30 визии (вместо обичайните 70), но затова пък всяка една е грандиозна. Колекцията е вдъхновена от духа на Le Palace и този път е посветена на Карл Лагерфелд, който е обичал често да го посещава, заобиколен от изискани и същевременно ексцентрични дами. В нея присъстват традиционните за модната къща костюми от туид, но и рокли от тафта, огромни пера, бижута, всичко това в комбинация с пънкарски прически. Пищността на тоалетите на Мария Антоанета се среща с бунтарския дух на 80-те.

Виржини Виар споделя, че водещата концепция за колекцията й е "Le Palace на разсъмване" – а именно как би изглеждала една съвременна принцеса, след като е прекарала цялата нощ в парижкия клуб. Визиите са заснети от шведския фотограф Микел Янсон и можем да ги разгледаме под формата на фотосесия и видео. 

Вижте и ...

 

Колекцията Escada Resort 2021