Мода

Уили Чавария и „Тайната вечеря” в Седмицата на модата в Ню Йорк

Седмицата на модата в Ню Йорк започна този уикенд в Манхатън и Бруклин, a дизайнерите представиха зашеметяващи колекции в шоу програми от ново поколение. Такова беше представянето на новата колекция есен-зима 2024 на Уили Чавария.

Уили Чавария и „Тайната вечеря” в Седмицата на модата в Ню Йорк

Дизайнерът Уили Чавария в репетиция на модния подиум преди шоуто на Willy Chavarria в Бруклин, Ню Йорк. Снимка: Йонас Густавсон за The Washington Post / Getty Images

Седмицата на модата в Ню Йорк започна този уикенд в Манхатън и Бруклин, a дизайнерите представиха зашеметяващи колекции в шоу програми от ново поколение. Такова беше представянето на новата колекция есен-зима 2024 на Уили Чавария, който преди заемаше първо място в Calvin Klein, докато не се отдаде напълно на управлението на собствения си едноименен бранд.

Чавария представи смело облекло с много наслояване, широки рамене, остри ревери, големи палта, волани и цветя. На първия ред на ревюто седяха Джулия Фокс, Сам Смит, Даша Поланко и Беки Г.

Уили Чавария и „Тайната вечеря” в Седмицата на модата в Ню Йорк

Освен самите модели дрехи, вниманието на зрителите беше привлечено от сценографията на шоуто. Дълга маса с дантелени бели покривки и свещи беше поставена на сцената като театрален декор, а в хода на ревюто моделите се наредиха около нея, подобно 12-те апостоли на Тайната вечеря. Асоциацията е неизбежна и явно търсена, а ефектът беше постигнат на 100%. Самият Чавария застана в средата като един съвременен Христос, събрал всичките си “ученици”, т.е. модели на едно място. 

„Когато работя с големите компании, им давам нещо и обикновено това е способност да общуват искрено с културата“, каза той зад кулисите след шоуто.

Представен бе и филмът “Safe From Harm“, режисиран от Чавария, в пространство под неговото студио Greenpoint в Бруклин. Докато филмът пренасяше в реалния живот, моделите, които участваха в него, излязоха на модния подиум в модели на Чавария - спортно облекло, масивни златни вериги, нанизани около врата. Усещаше се завръщане към силуетите от 70-те години, с дълги заострени яки, високи талии и изрязани якета. Беше показана и най-новата еволюция на слиповете на Willy, носени от модели мъже и жени, вдигащи тежести във фитнес зала във филма.

Разгледайте галерията ни със снимки от ревюто.