Мода

Визията на Dior – сомбреро и мексиканска пола

Преди няколко дни Dior представиха новата си Cruise 2019 Collection. Това се случи в големите конюшни от XVIII век в Шантили.

Визията на Dior – сомбреро и мексиканска пола

Dior Cruise 2019

Откакто през 2016 г. Dior назначиха за творчески директор Мария Грация Кюри, модната къща не спира да посвещава колекциите си на силни жени, сред които Пеги Гугенхайм, Джорджия О’Кийф и сексуално разкрепостените протестъри от 60-те.

Преди няколко дни Dior представиха новата си Cruise 2019 Collection. Това се случи в големите конюшни от XVIII век в Шантили. Колекцията и този път е вдъхновена от жени – ездачките в мексиканското родео, познато като charrería.

Традиционно тези жени от векове носят по-специален стил рокли, подходящи за escaramuza (групи от 10-16 състезателки, които галопират заедно и изпълняват различни хореографии). Облечени са във велурени костюми, пищно бродирани памучни рокли със сребърни брошки и кожени сомбрерос. Този стил, пренесен днес в модата, е и в чест на жените Adelitas, участвали в Мексиканската революция.

Фини бродерии, памучни дантели и сомбрерос са основата на колекцията, където Kюри много успешно съчетава мексиканските традиции с френското наследство на Dior. Принтовете са подчертано френски Toile de Jouy, дебелите кожени колани и разкроените поли са ехо от New Look на бранда.

„Тази традиция в бродерията е много характерна за моята култура, която идва от Южна Италия, но е характерна и за Южна Франция и Южна Америка”, казва Кюри. „Мисля си, че Югът говори на един език.”

Шоуто е открито и закрито oт жени escaramuza, дошли от Мексико и специално облечени в Dior, разбира се.

 

 

A post shared by T. Edit (@tribunedit) on