Мода

Якето, което ме спасява в непостоянните пролетни дни

Пролетен стайлинг

Мислехме си, че непостоянното време ще приключи с отминаването на март, но ето че и през април, а вероятно и през май ще продължим да се изненадваме с различни температури, неочакван дъжд, но пък още по-очаквано слънце. Това й е лошото на пролетта – сутрин излизам с яке, на обяд искам да го захвърля, а следобед се налага отново да се приютя в прегръдките му. Но пък е много важно и какво е това яке, а аз открих перфектното във Fjällräven.

Не твърде хладно, не и прекалено топло е якето Klara Lite, което е проектирано от известната шведска марка именно за тези междинни сезони. Направено е от много лека тъкан, изработена от памук и полиестер, импрегнирана без флуороръглеводороди. Сякаш нямам нищо върху себе си, а в същото време се чувствам на сигурно място, независимо дали е мой спътник в динамичната градска среда, или на любимата ми уикенд разходка в планината. Якето издържа на вятър и изпуска влагата, когато съм по-активна, а мрежестият отвор в задния контур дава допълнителен въздушен поток. Ръкавите са реглан, което позволява повече лекота на движенията с него. Освен това има възможност за адаптиране с Greenland Wax. 

Харесах и цвета му, който мога да комбинирам с други по-наситени нюанси – в случая с панталон отново от Fjällräven, който също носи името Karla Lite. Изработен от лек и удобен G-1000 Lite Eco Stretch плат от рециклиран полиестер и органичен памук и с двупосочен механичен стреч, всяка крачка с този модел е лека и комфортна. Допълнително удобство дава и високата талия, която отдавна предпочитам пред ниската за всичките си панталони и дънки. 

Белият тишърт Greenland, създаден от висококачествен органичен памук, пък даде баланс на аутфита и добре си пасна с кецовете. Разбира се, нямаше как да не добавя като аксесоар емблематичната за марката чанта Kanken, чийто цвят пък избрах да бъде в тон с чашата, в която мога да пия кафето си в движение. Така комфортно и цветно мога да препускам из неотложните си задачи в пролетна София.

Целият аутфит: Тишърт, панталон, яке, раница и чаша Fjällräven можете да намерите в магазина на марката в The Mall и на fjallraven-shop.bg.

 

С подкрепата на Fjällräven