Момичешки тайни

10 минути на ден за по-гъвкаво тяло – избрани упражнения за стречинг у дома от MIA

Тренировката е водена от Бетина Венкова, а цялата колекция е достъпна в платформата на MIA

10 минути на ден за по-гъвкаво тяло – избрани упражнения за  стречинг у дома от MIA

Снимка: MIA

Ако работите от вкъщи или пък прекарвате цял ден седнали зад бюрото в офиса, сигурно усещането за скованост и болки в гърба и кръста ви е познато. Треньорите на MIA ни подсказват, че има много ефективен и достъпен начин да преборите стреса и напрежението – кратък 10-минутен стречинг в комфорта на домашната среда. Сложете си нещо удобно, вземете постелката, пуснете си релаксираща музика и нека да започваме. Освен постелката, ще ви е необходима и някоя от стените на дома ви, а упражненията са подбрани така, че постепенно да подобрят гъвкавостта ви. Насоки за изпълнението им получаваме лично от треньорката на MIA Бетина Венкова, а цялата колекция е достъпна в платформата на MIA - www.miafit.bg

 

Поза Жаба

Застанете в поза на колене, като краката са свити в прав ъгъл, а дланите прилепени към земята, отпуснете и лактите към земята. Започнете постепенно да приплъзвате колене в противоположни посоки, като раздалечаването на коленете става симетрично. Намерете точка, в която да задържите, без да насилвате тялото. Оставете се дъхът да ви води и с всяко издишване навлизайте все по-дълбоко. Пръстите на стъпалата са насочени навън в противоположни посоки.

Поза Обърната Жаба със стена

Легнете по гръб. Уверете се, че гръбначният стълб е прилепен плътно към земята. Свийте отново краката в прав ъгъл и прилепете стъпалата към стената. Отпускайте коленете постепенно и внимателно с помощта на дланите. Дъхът е този, който ще ви води и с всяко издишване постепенно съкращавайте разстоянието между коленете и земята.

Вариация на поза гълъб със стена

Тази поза ще отвори, огъвкави и разтегне тазобедрената част, подготвяйки тялото за още по-сложни и предизвикателни пози. Изпълнете я последователно с ляв крак върху дясно коляно и с десен крак върху ляво коляно.

Подготовка за мъжки шпагат със стена

Има три варианта на подготовка за мъжки шпагат и изпълнение на позата, които Бетина показва с плавни и внимателни движения във видеото. Ако прецените, че тялото ви ще позволи, можете да използвате и леки тежести, които да поставите, за да помогнете на краката да се отпуснат по-лесно към земята. Важното е движението да бъде приятно, а не болезнено.

Уверете се, че тялото ви е подготвено и добре загрято, преди да изпробвате някоя от позите. Присъединете се към платформата на MIA, за да изпълните видеото стъпка по стъпка.