Момичешки тайни

10 неща, които трябва винаги да носите, когато пътувате със самолет

Пътуването със самолет не е най-удобното нещо на света, но можем да си спестим доста неудобства, ако имаме всичко необходимо подръка. 

10 неща, които трябва винаги да носите, когато пътувате със самолет

Снимки: Pinterest

Aко планирате вече летните си бягства, планирайте добре и пътя. Смяна на полети, продължителни полети, чакане по опашки, проверки – пътуването със самолет не е най-удобното нещо на света, но можем да си спестим доста неудобства, ако имаме всичко необходимо подръка. 

Лек широк шал
Широк шал от мека комфортна материя не само е идеалният аксесоар, а е и много удобен за намятане или завиване по време на полет. Освен това винаги може да бъде сгънат така, че да служи и като възглавница. Не заема почти никакво място, а ако ще посещавате забележителности, където се изисква да сте покрити, с един куршум сте отстреляли (поне) два заека.

Удобни обувки
Някои жени могат да летят и със стилето на 12 см, изключително постижение за пред жълтите вестници, но това са по-скоро VIP персони в частни самолети. Особено за дълъг полет удобни (и широки) обувки са много нужни. Освен това е препоръчително да са от естествени незапарващи материи и да можете да ги събувате и обувате лесно.

Специални чорапи
Ако имате и минимален проблем с вените, а и да нямате, компресиращи чорапи за дълъг полет могат да ви спестят много главоболия. В момента има голям избор на такива в най-различни симпатични десени, така че няма да приличате на току-що изписани от болницата.

Очила
Ако носите контактни лещи, сухият въздух в самолета може да е проблем. Така че по-добре ги заменете с очила.

Чанта през рамо
Т.нар. диагоналка е много подходяща за полет и летищни трансфери. Има много елегантни и красиви модели. Огромните чанти "тоте" са хубави и удобни, но да имаш подръка основното, е безкрайно полезно. Никой не обича да го вдигат, за да „си вземете едно нещо” от багажното над главата му.


Дрехи на пластове
Безценно е да можеш да съблечеш и облечеш нещо, когато си поискаш. Пътуването е непредвидимо, ето защо вместо пуловер например изберете риза и жилетка. Така ще имате избор.

Минимално количество или никакви бижута
Международните полети не са моментът да правите дръзки заявки с огромни аксесоари. Първо, ще съберете погледите по секюрити проверките; второ, ще станете лесна мишена за крадци; трето, могат да са опасни при инцидент. Така че изберете по-малки и неблестящи бижута, с които да пътувате.

Поддържайте консервативен вид
Това донякъде е свързано с горното, но избягвайте да показвате най-късите си поли и най-дълбоките деколтета по световните летища. Хубаво е да си давате сметка къде отивате, какви са порядките там или пък това, че можете да се окажете седнала до някой досаден тип. Спестете си го.

Няма нищо лошо в йога клиновете
Ако човек лети в икономична класа и прави 10-14-часов полет, едно удобно меко памучно долнище може да му спаси живота.

Овлажнител за устни, дезинфектант за ръце и крем за ръце
Както казахме, в самолета въздухът е сух, ето защо се погрижете за кожата на ръцете и устните си. Освен това миниатюрната чешмичка в тоалетната е далеч, така че дезинфектант за ръце е един хубав начин да поддържате хигиена.