Момичешки тайни

2019: Астрологична прогноза

Втора част

2019: Астрологична прогноза

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Ако сте пропуснали първата част на прогнозата, надникнете тук

Три планети  на трон, Северен лунен възел в Рак и пет затъмнения, Уран в Телец, три периода на ретрограден Меркурий и любовни танци на Венера с Юпитер и Марс. 

Петте затъмнения през 2019 в астрологичната прогноза за 2019

Затъмненията се появяват на двойки. Обикновено акцентът пада върху дадена ос от противоположни астрологични знаци. Тази година това са Рак и Козирог.

Затова те ще се отразят най-много на кардиналния кръст знаци: Овен, Везни, Рак и Козирог.

За Рака по принцип са по-въздействащи лунните затъмнения, тъй като знакът на Рака се управлява от Луната и всичко, свързано с нея, е от особена важност за този знак. Но и слънчевите затъмнения тази година ще са особено важни също.

Тази година петте затъмнения са:

Новолуние и Слънчево затъмнение в Козирог на 6 януари - 16 Козирог;

Време за новогодишни решения! Време за желания за кариера, амбиция, работа, пари, водачество, здраве на кости, зъби, стави.  Новолунието винаги отваря път на новото, има силен заряд, сега е моментът да започнем своя нов проект. Ако сте Козирози – желайте си важните за Вас желания за година напред, ако сте Раци – важните желания за партньорските отношения, Овен – за кариерата и позициите в обществото, а Везни – за дома и къщата. Правете своите въжделени промени – сега е мигът!

Пълнолуние и Лунно затъмнения в 1˚ Лъв на 20 януари;

На границата на Лъв и Рак това затъмнение ще ознаменува край на нещо. Неочакван или подозиран, но финал. Съсредоточете се върху дома и близките – върху любовта и децата! Теми от юли и август 2018-а сега ще приключат, ще достигнат логичния си завършек. Спомнете си какво беше важно за Вас тогава.

2 юли – Новолуние и Слънчево затъмнение в 11˚ Рак;

За Раците, родени около тази дата +/- 4 дена това ще отбележи една забележиителна година. Новостите за тях ще са съдбоносни и зависят от дома, в който попада затъмненияето за тях. За Козирозите това ще е времето на новости около партньора и партньорството. Като цяло затъмненията тази година са по оста Рак-Козирог и ще засегнат най-много тези два зодиакални знака и особено партньорските взаимоотношения, които имат или които сега започнат да градят.

16 юли – Пълнолуние и Лунно затъмнение в Козирог 24˚;

Краят на една емоция или връзка ще настъпи внезапно и завинаги.  Партньорът или ние ще я оповестим с гръм и трясък и така ще е по-добре, това важи най-вече за Раци и Козирози. Противопоставянето е по линията дом-кариера, семейството и обществения живот, бащата и майката. Този период е характерен със свръхчувствителност. Не бързайте да взимате решения! Всяко затъмнение забързва събитията и те се случват независимо от вас. Сега те ще доведат до приключване и край, на който вие няма да можете да въздействате.

Новолуние и Слънчево затъмнение в 4˚ Козирог на 25 декември;

Планирайте следващата година, особено по зависимостта кариера-дом. Какво е важно за Вас – кой превес или баланс? Помислете добре, преди да решите.

Около затъмненията винаги сме емоционални около 10 дни. Затъмненията решават вместо нас, ние трябва да се съобразяваме с новините, които ни носят. Не предприемайте действия, а наблюдавайте, резонирайте и мислете какво е най-добро за Вас!

Има още...


Следете статиите на Astrobooth за новолунията, затъмненията и годишната прогноза за 2019!

Астрологичната прогноза за 2019 и Уран в Телец

Уран, будителят, ще е за кратко ретрограден в Овен в началото на годината и ще навлезе за дълъг период – единствен (най-вероятно) в нашия живот, в Телец. Уран внася хаос и безредие, внезапни събития и прозрения в знака, през който преминава. Това е седем годишен период, в който научаваме как да се справяме с изненадите, да търсим алтернативи и да бъдем новатори. След Овен досега и за кратко в Телец, на 6 март 2019 до 2026 Уран ще влезе окончателно в Телец и това ще е единственият му транзит в живота на всеки от нас през този знак и дом в хороскопа ни. Светът на ценностите, финансите, красотата, себехаресването, изкуството, дизайна  и музиката ще бъде повлиян неимоверно, ще изживее своите „революции“, големи новости и промени. След края на този преход в тези области картината ще е съвършено различна. (Както стана във воинствения лидерски знак на Овена – картината с позициите на световните лидери се промени завинаги и то с гигански неочаквани скокове, а изблиците на насилие и терор смениха своя генезис и посока. Дневният ред на обществото се промени – ентусиазмът и активността по отношение на напредъка смениха своя фокус – сега те са климатичните промени, космоса, технологиите. Тези промени не ставаха плавно, а внезапно, рязко, с изненадващи изявления, разкрития, обрати.)

Сега трябва да очакваме този процес в областите на Телеца – парите, красотата, изкуствата, себеоценката, сетивността, връзката ни с физическия свят, доходите и притежанията ни.

Аспектите на Венера и астрологичната прогноза за 2019

Венера – тази палавница и добродетелка, тази година няма да е ретроградна, а тя отговаря за любовта, връзките, изкуството, парите и себехаресването!

Ще има и аспекти, които ще ни донесат ползи и вероятно радост, а два от тях са много важни за парите и успехите ни – ще се харесваме много! Това са 22 – 23 януари и 24 – 25 ноември. Насрочете важни бизнес или други преговори, партита, пътешествия, срещи за тогава. Нежната Венера ще е в „прегръдките“ на Юпитер в Стрелец; Малката благодетелка ще работи заедно с Големия Благодететел за хубавите моменти в съдбата ни! Стрелците и другите знаци от огнения тригон – Овен и Лъв, ще бъдат особено щастливи от подаръците на съдбата!

А флирта на Венера с Марс на 23 – 26 август 2019 ще обагри астрологичната прогноза за 2019 с магията на любовния шанс, тангото на страстта между мъжкото и женско начало. Изкуството, връзките, талантите ще имат кулминацията на своя разцвет тогава. Венера и Марс ще се срещнат в Дева и Девите ще имат своя звезден любовен шанс! Другите знаци от земния тригон – Телец и Козирог, ще бъдат особено щастливи също в областта, в която попада този съвпад за тях!

Планирайте важните срещи и изяви на таланта си, любовта и творческите си изяви за този период, който ще стигне чак до 4 септември, а енергията му ще се усеща още от 9 август. Бъдете изискани, скромни, практични и ефективни, каквато е Девата. Тогава енергията на съвпада ще работи още по-силно за вас.

В астрологичната прогноза за 2019 важно място, както винаги заема ретроградният Меркурий.


Ретрограден Меркурий 2019

Неговите периоди ще са три:

5 – 28 март: Меркурий ще е ретрограден в Риби; Да се върнем назад в мечтите и илюзиите си, да видим какво загубихме и да потърсим в „килера“ на душата си! Да преосмислим зависимостите си и прекаляванията с алкохол или опиати. Медитациите, музиката, танците сега са чудесно средство за бягство от действителността и изцеление! Както и всички занимания във вода!

7 – 31 юли: Меркурий ще е ретрограден в Лъв до 19 юли и после в Рак; Тези два знака ще трябва да преосмислят годишните си желания и приоритети и да нанесат корекции в тях, може би да се върнат към стари проекти. Сложен период за семейството, общуването с деца, творчеството, сделките и стаените страсти. Не бързайте и не избухвайте, не заемайте отбранителна позиция, изчакайте да мине периодът и тогава ще видите картината на отношенията си ясно и точно, без мъглата на ретроградните чувства. Пазете се от лошите емоции и техните последици.

31 октомври – 20 ноември: Ретрограден Меркурий в Скорпион – много общуване със света на мъртвите, смъртта и отвъдното, много дълбоко взиране в дъното на душата и страстите и нагона; Периодът започва на Хелоуин, Меркурий е богът–посредник между царството на живите и царството на мъртвите. Тези теми ще обърнем с хастара нагоре, ще преподредят живота ни и ще разберем по нов начин. И отново, не трябва да бързаме с изводите, трябва да почакаме да „излезем на светло“ след периода, за да направим финалните си заключения. Внимавайте с комуникацията – да не „убиете“ някой с думи или дела.

Като цяло, важно през тези периоди – на ретрограден Меркурий, е да не подписваме споразумения, да не започваме проекти, да не купуваме техника, а на път да знаем, че ще имаме забавяния и малки неудачи. Да не споделяме мисли, да не издаваме плановете си, а да търсим „случайно изпусната“ ценна информация, за да допълним детайли в картината на момента.

Цялостната астрологична прогноза за 2019 ще бъде повлияна от разгледаните аспекти, ретроградия, движения в знаците. Важно е да се съобразяваме с нея, да я ползваме като навигация и да избираме времето за начинанията си, както и да се пазим от влиянията, които могат да ни попречат. Astrobooth има в блога си актуални статии за влиянията в различните периоди. Очаквайте и прогнози за отделните зодии за 2019, а междувремменно можете да проверите потенциала си за връаки, както със знака, в който е вашата Венера или Марс – в статиите в блога, така и с лична прогноза за девет типа взаимоотношения.


Част първа на астрологичната прогноза за 2019 година