Момичешки тайни

26 идеи за пиърсинг на ухото

И за какво да помислите, преди да го направите

Технически, всяка втора дупка, която пробиете в ухото си, се води "пиърсинг", дори да е точно до перлените обеци на баба ви... както се случва на някои от нас. Затова по-консервативните или пък по-чувствителни към болката от нов пиърсинг (отнема около 6 месеца да "зарасне" правилно, ако пробиете хрущяла), могат да пробият втора или трета дупка в меката част на ухото, която най-бързо се възстановява след иглата

Хрущялът, по-привлекателен избор за алтернативните момичета, се оказва доста по-чувствителен и пиърсингът там по-често може да предизвика възпаление. Най-същественото, когато решим, че искаме пиърсинг, е да направим дълго предварително проучване на студиото, което сме си харесали. То е също толкова важно, колкото и изборът на място за новата ни обеца. Всъщност дори повече. Прочетете отзиви, допитайте се до ваши познати, разгледайте снимки на страницата на студиото – най-важната информация, която ви трябва, е какви са хигиенните условия, при които ще се случи вашата среща с иглата, и от какъв материал са изработени временните обеци, които слагат. 

Помнете, че професионалистите работят само с игла за еднократна употреба, която е предварително стерилизирана. Латексовите ръкавици са друг важен елемент, на който да обърнете внимание, защото стерилната среда е приоритет. Бижуто, което ще ви сложат, трябва да бъде изработено от медицинска неръждаема стомана, титан, 14-каратово злато или PMFK Bioplast (вид медицинска пластмаса). Задавайте въпроси и не бързайте с избора на студио – важното е да покрива изискванията ви и да се чувствате комфортно. 

 

Преди да си направим цветна татуировка