Момичешки тайни

3 места в България, които да посетим през юни

3 места в България, които да посетим през юни

<b>Ждрелото на река Ерма -</b> снимка Момичетата от града&nbsp;

Юни поставя началото на кратките бягства от забързаните дни, от шумотевицата на градските улици, от неотложните ангажименти, а понякога и от онези неща, които ни пречат да бъдем истински щастливи.

Юни ни намигва и предизвиква да мечтаем и да се впускаме в приключенията на лятото, изважда ни умело от скуката и суетата и ни напомня, че хубавите неща са тези, които сами успяваме да създадем и да изживеем и в които оставяме частичка от сърцето си.

Днес споделяме с вас няколко идеи за уикенд, изпълнен със свобода - и на ума, и на тялото. Да поемем в различни посоки и да открием нови места, където да си откраднем мигове на въодушевление, съзерцание и трепет. 

Край река Въча 

Омайна природа, гъсти гори, простиращи се на километри. Въздухът е свеж, а реката е дом на безброй различни видове риби. Крайбрежните пътеки са спокойни и успокояващи, предлагайки страхотна възможност да поемем в посока, която дори не сме очаквали. 

Свободата и спокойствието, които идват с опознаването на Родопите, са незаменими. Най-добрият начин да се откъснем от забързания ритъм на града и да намалим напрежението. 

Ждрелото на река Ерма 

Ждрелото на река Ерма е едно от най-красивите природни чудеса в България. Намира се близо Перник и е чудесна възможност за еднодневна разходка, в която да се насладим на невероятни гледки от запазените дървени мостове на реката.

Екопътеката “Ждрелото на река Ерма” е един от най-приятните и леки маршрути за любителите на природата, дълга е около 1,5 км и са нужни около 2 часа и 30 минути, за да я изминем. А в края се чувстваш толкова близо до небето. Задължително си направете снимка и запомнете това, което виждат очите ви - долината на река Ерма и околността. 

Язовир Пчелина и параклиса „Св. Йоан Летни” 

Още едно място "на крачка" от София - тук можеш спокойно да седнеш на върха, където гордо се издига параклиса и да се насладиш както на изгрева, така и на залеза на слънцето, което сякаш се поглежда в язовира, скривайки се. За да стигнете до мястото, трябва да поемете в посока Перник, Радомир и да завиете надясно към село Поцърненци. Параклисът Св. Йоан Летни е разположен на хълм над язовира, от който се открива широка панорамна гледка към цялата местност. Препоръчваме ви да оставите колата в началото на пътя към параклиса и да се разходите, отнема около 20 - 25 минути от махала Поцърненци, но си заслужава заради спиращите дъха гледки, които ви очакват. Всяка стъпчица до и около язовир Пчелина и параклиса Св. Йоан Летни е отличен начин да оценим значението на природата и духовността в нашия живот.

Време е да планираме кратките юнски бягства от града - хоризонтът е пред нас!