Момичешки тайни

4-седмичен план за домашна тренировка, която работи

Този 4-седмичен план напълно променя играта.

4-седмичен план за домашна тренировка, която работи

Снимка: Pexels

Тренировките у дома могат да бъдат какво удобни, тъй като не губим време за пътуване до фитнеса, така и трудни за изпълнение - трябва сами да се мотивираме, а това е предизвикателство за повечето от нас. Този 4-седмичен план обаче напълно променя играта, защото е толкова лесен и приятен за изпълнение, че неусетно ще стане част от ежедневната ви турина и няма да усетите как един месец е изтекъл толкова бързо.

В тези тренировки ще наблягаме на силовите упражнения, за да стегнем мускулите си и да бъдем готови за лятото, за да показваме тялото си с гордост. Освен извайването на перфектна фигура, този тренировъчен план ни помага да поддържаме по-добри нива на кръвната захар, да повишим метаболизма си, повишава самочувствието по естествен начин, така че здравословните ползи също са много.

Ако за първи път работите с тежести, не се колебайте да преминете през тренировъчния план с по-бавно темпо. Считайте всяка седмица за различна фаза или етап: отделете две седмици (или повече), за да продължите към следващото ниво, при необходимост. Най-важното е да слушате тялото си и да напредвате в съответствие с него.

Ето го и планът:

Седмица 1

Ден 1: Ръце/гръден кош

Ден 4: Крака

Седмица 2

Ден 1: Ръце/гръден кош

Ден 3: Крака

Ден 6: Основни мускули

Седмица 3

Ден 1: Ръце/гръден кош

Ден 3: Седалищни мускули

Ден 5: Гръб

Ден 7: Основни мускули

Седмица 4

Ден 1: Ръце/гръден кош

Ден 2: Седалищни мускули

Ден 4: Гръб

Ден 6: Основни мускули

Ден 7: Крака