Момичешки тайни

7 ритуала за събуждане на женствеността

Ето защо е важно да разберете ролята на всяка чакра и да възстановите хармонията в себе си

7 ритуала за събуждане на женствеността

Снимка: Pexels

В свят, който често набляга на бързината, конкуренцията и динамичния начин на живот, е изключително важно да се свържем отново с женската си енергия. Te е свързана с качества като интуиция, грижа и възприемчивост и играе жизненоважна роля в създаването на баланс в живота ни. Светът отчаяно се нуждае от повече състрадание, съпричастност и топлина, които са естествените умения и намерения на архетипната женственост.

А тайната се крие  в разбирането на системата от чакри. Те са енергийни центрове, разположени в тялото, за които се смята, че играят решаваща роля в поддържането на нашето физическо, емоционално и духовно благополучие. Концепцията произхожда от древните индийски и източни култури, а думата "чакра" означава "колело" на санскрит. В тялото има седем основни чакри, всяка от които е свързана с различни аспекти на нашето същество, включително нашето физическо тяло, емоции, мисли и духовна връзка. Чакрите са отговорни за поддържането на потока на енергия в тялото и когато са балансирани, ние изпитваме оптимално здраве и благополучие Например чакрата на слънчевия сплит е свързана с емоциите и когато е няма баланс, може да изпитаме чувство на тревожност, несигурност или ниско самочувствие.

Ето защо е важно да разберете ролята на всяка чакра и да възстановите хармонията в себе си със следващите седем ритуала.

1. Коренна чакра, разположена в основата на гръбначния стълб

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра е свързана с основните потребности на всеки човек, подобно на основата на йерархията на потребностите на Маслоу. Това е нашата основа, мястото, където намираме дом в себе си и където се чувстваме в безопасност. От това сигурно и защитено място можем да се свържем с Божествените женски енергии.

Ритуал: Практикувайте медитация за осъзнатост, за да повишите сигурността си. В седнало положение затворете очи и си представете златни, оплетени корени, които растат от основата на гръбначния ви стълб. Визуализирайте как тези корени се движат през пода, в земята и се свързват със земята. Използвайте тази визуализация, за да се почувствате вкоренени в земята, сигурни и защитени.

Отговорете си на следните въпроси: Задоволяват ли се основните ми нужди? Чувствам ли се сигурна и защитена?

2. Сакралната чакра, разположена около таза и бедрата

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра обикновено се свързва с творчеството и играта. Връзката в тази област подкрепя желанието на Божествената жена да бъде в постоянно състояние на флуидно съзидание. Божествената женска енергия, която тече от това място, подпомага креативността и “износването” на най-различни идеи и проекти. С близостта си до сексуалните части на тялото ни това е и мястото, където изпитваме дълбоко желание и копнеж.

Ритуал: рисувайте, чертайте, танцувайте, играйте и упражнявайте творческите си способности. Ангажирайте се със сексуалната си страна чрез прелюдия със себе си или с партньор, гледайте еротичен филм или облечете нещо съблазнително. Тези ритуали увеличават творческата енергия, която укрепва женската ни връзка.

Отговорете си на следните въпроси: Какъв проект раждам в момента? Задоволени ли са сексуалните ми желания? Има ли игра в живота ми?

3. Чакрата на слънчевия сплит, разположена зад пъпа

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра се свързва с основната ни същност, истинската сила и ценности. Това е мястото, където се крие нашата сила и нашето его, което ни помага да разшифроваме кои действия са в съответствие с нашите ценности. В това пространство се научаваме да разбираме какво усещаме като женственост в собствените си тела и как тази енергия се проявява във всекидневния ни живот.

Ритуал: отделете време, за да определите личния си кодекс на поведение или етика. Променете начина си на живот и ежедневните си навици, за да подкрепите тази етика. Божествената женственост се подкрепя, когато етиката ни е в съответствие с нашите ценности - идеята, че практикуваме това, което проповядваме.

Отговорете си на следните въпроси: Коя съм аз в същността си? Каква е моята етика?

Има още...


4. Сърдечната чакра, разположена в гърдите

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра е свързана с любовта, с начините, по които допускаме любовта в живота си, и с начините, по които я изразяваме към себе си и към хората около нас. Да обичаш и да споделяш любовта е естествена женска сила, а Божествената женска енергия процъфтява в обмяната на любов, включително и на любов към себе си.

Ритуал: визуализирайте златен лъч светлина, който започва от сърцето и се разраства, докато обхване цялото ви тяло, стаята и общността около вас. Този златен лъч светлина е любовта, която вашата женска страна избира да споделя активно. Когато даряваме любов, ние укрепваме Божествената женска същност.

Отговорете си на следните въпроси: Как практикувам себеприемане, любов към себе си и грижа за себе си? По какъв начин показвам любов към хората около мен? Какъв е моят език на любовта?

5. Гърлената чакра, разположена на врата и свързваща тялото с главата

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра отговаря за общуването и за начина, по който всеки човек избира да изразява себе си. Гърлото се свързва с езика и звуците, които позволяваме на гласа си да издава. Волята на нашето Божествено женско начало може да бъде напълно изразена навън, когато увеличим връзката в тази област.

Ритуал: започнете да практикувате редовно пеене и рецитиране, включително изговаряне на думи за положително утвърждаване, насочени към вас самите. Научете автентичното звучене на гласа си и естествените шумове, които Божественото женско начало в него иска да изрази.

Отговорете си на следните въпроси: Как говоря за себе си и за другите? Как избирам да изразявам своя уникален глас? Къде в живота си трябва да се изкажа?

6. Чакрата на третото око, разположена на челото

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра е свързана с вътрешното познание, интуицията и проявлението. Това пространство помага да се осъзнае несъзнаваното. Чрез укрепване на Божествената женска сила в тази област можем да увеличим ясновидството, да навлезем по-дълбоко в медитацията и да виждаме отвъд физическото - да се докоснем до дълбоката женска връзка с майката природа.

Ритуал: вътрешно завъртете очите си до точката между веждите и практикувайте визуализирано дишане, при което се чувствате така, сякаш вдишвате и издишвате през самия център на третото око. Тази дихателна работа помага за придвижването на енергията в и извън третото око, като повишава интуицията.

Отговорете си на следните въпроси: Проявявам ли това, което най-много желая? Имам ли моменти, в които се чувствам интуитивна? Какво се случва в сънищата ми?

7. Коронната чакра, разположена в горната част на главата

7 ритуала за събуждане на женствеността

Тази чакра е подобна на върха на йерархията на потребностите на Маслоу, като говори за самореализация и за най-висшата, най-автентичната ни версия. Това е пространството, в което се свързваме с човека, в когото искаме да се превърнем, чрез което можем да вибрираме на по-висока честота. В това пространство почитаме хората, въплътили Божествената женственост, които са дошли преди нас.

Ритуал: визуализирайте своята вътрешна кралица и Божествената женска енергия, която обикновено се свързва с най-милата и автентичната ни версия. Представете си себе си тук. Вижте как се движите през деня и живота си от тази по-висока вибрация. Приближете тази Божествена женска енергия.

Отговорете си на следните въпроси: Кога съм най-добрата версия на себе си? Как успявам да извадя най-доброто от другите хора? Работя ли от състояние на свързаност?

Изграждане на ритъм

Това са инструменти за укрепване на връзката и разбирането на собствената ви уникална Божествена женска енергия. Практикувайте горните ритуали ежедневно или следвайте седмичен график, при който неделя е първата чакра, понеделник - втората и т.н. Използвайте тези инструменти, когато искате да увеличите топлината, състраданието и съпричастността в живота си. Редовното докосване до Божествената женска енергия ще подпомогне здравословния и съзнателен живот.