Момичешки тайни

8 съвета за храненето от вечно слабите французойки

Французойките са известни с тънките си крака и перфектна фигура, която идеално се вписва в късите флорални рокли и тесните клинчета. Как поддържат тялото си и с какво се хранят, вижте в статията.

8 съвета за храненето от вечно слабите французойки

Pexels

Французойките са известни с тънките си крака и перфектна фигура, която идеално се вписва в късите флорални рокли и тесните клинчета. Всеки се е питал каква е тайната на френските момичета да изглеждат толкова добре и да са винаги слаби. Може би ще се изненадате да откриете, че тя се състои просто в правилното отношение към храненето. По-долу ви споделяме всичко, което бихте искали да знаете за френската диета.

1. Без преработени храни

Един от най-важните френски диетични съвети, за да сте здрави и слаби, е да изключите всички преработени храни. Това включва всяка храна, чийто химичен състав е бил променен по време на приготвянето. Не всички преработени храни са нездравословни, но някои може да съдържат високи нива на сол, захар и мазнини. Примери за преработени храни, които трябва да се избягват, включват зърнени закуски, тестени изделия, чипс, ястия, приготвени на микровълнова фурна, сладкиши, бисквити безалкохолни напитки.

Обикновено съставки като сол, захар и мазнини се добавят към преработените храни, за да направят вкуса им по-привлекателен и да заменят съставките, които са по-скъпи. По този начин купуването на преработени храни може ви да накара да ядете повече от препоръчителните количества захар, сол и мазнини. В крайна сметка, никога не знаем колко точно количество е добавено в тях. Ако не сте сигурни как да забележите нездравословни високо преработени храни, винаги четете етикета за хранителните стойности.

8 съвета за храненето от вечно слабите французойки

2. Наблягайте на пълномаслени храни

Истинската тайна на френската диета е, че те все още ядат пълномаслени храни. Те все още са склонни да избягват храни като обезмаслено сирене и мляко. Защо? Защото ще се почувствате по-сити, когато ядете пълноценна храна и вероятно ще ядете по-малко. Французойките също не чувстват вина, когато става въпрос за хранене. Те никога не броят калории, така че никога няма да останат неудовлетворени.

Французойките винаги се хранят бавно и искрено се наслаждават на храната. Обикновено френската закуската е скромна: хляб с масло или конфитюр, зърнени храни или кисело мляко с плодове и кафе. Обядът и вечерята включват малки порции месо, зеленчуци и някакъв вид въглехидрати (картофи, ориз, хляб), сирене и кафе за завършек на храненето. Храните, които са основна част от френската диета, включват пълномаслено сирене и кисело мляко, масло, хляб, пресни плодове и зеленчуци, малки порции месо, вино и черен шоколад.

3. Пазаруват от местните пазари

Навсякъде във Франция има седмичен открит пазар, откъдето французойките се снабдяват с прясна риба, месо, плодове и зеленчуци, които обикновено са био, защото са от малки местни ферми. По този начин всяко ястие е прясно и съответно по-здравословно. Да, отнема повече време, защото не вземате всичко от едно място, трябва да отидете на различни места, за да вземете месото, рибата, хляба, плодовете и зеленчуците. Но си заслужава.


4. Мислят за качество, а не за количество

Повечето французойки знаят цената на качествената храна и са готови да платят повече, за да се хранят качествено. За тях това е начин за предотвратяване на заболявания и да останат здрави, тъй като качествената храна означава удоволствие в краткосрочен план и здраве в дългосрочен. Французите винаги изискват високо качество от всяка една от съставките си: избират квадратче фин черен шоколад пред масивна купа посредствен сладолед например. Философията на френската диета може да се обобщи с добре познатия цитат от Хипократ: „Нека храната бъде вашето лекарство, а не лекарството вашата храна“. Освен това, за много хора свръхконсумацията е ежедневие, докато във Франция просто се наслаждава на най-добрите храни и вкусове в малки количества.

8 съвета за храненето от вечно слабите французойки

5. Готвят всичко сами

Французойките знаят, че е най-добре да си приготвят храната сами, защото знаят какво слагат и в какви дози. Храненето е дори част от образователната им система и в училище имат предмет, чрез който усвояват всичко за правилното хранене. Типична френска вечеря е зеленчукова супа (праз, чесън, лук, картофи) със зехтин и билки от Прованс, с пълнозърнест хляб или някои пресни зеленчуци, приготвени също със зехтин и билки. Французойките ядат риба веднъж седмично и месо максимум два пъти седмично, през повечето време органично пилешко филе. Десертът е какъвто и да е плод през сезона или домашно приготвени бисквити, торти и бриош.

6. Голямо разнообразие от храни

Тъй като френската диета се фокусира върху местни и сезонни храни, тя включва голямо разнообразие от съставки. Вместо да избират между лек и пълномаслен чедър, те избират между стотици занаятчийски сирена. Голямото разнообразие от съставки означава, че ястията осигуряват богат набор от хранителни вещества.


7. Ядат от всичко умерено

Френската диета не е точно диета и самата дума е грешно използвана. Те просто ядат умерено, тъй като няма забранени храни, а само необходимо количество. Необходимо е ключовата дума, те просто ядат толкова, колкото им трябва да телата. Всичко е свързано с консумацията на по-малки порции.

8 съвета за храненето от вечно слабите французойки

8. Знаят как да живеят

Това не е мит. Вместо да правят тренировъчни програми с висока интензивност и висока честота - които често са неустойчиви и водят до провал - французойките остават слаби, просто като се хранят здравословно и живеят щастливо. Френските момичета се движат редовно, като използват стълби, велосипеди и обществен транспорт. И това е особено характерно за Париж, тъй като разстоянията са големи, а метрото не е най-приятното изживяване.