Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Доминиращият Козирог

Доминиращият Козирог
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Доминантност

Ключовата дума за родените в периода е Доминантност. Това време отговоря на късните 60 години в човешкия живот, когато желанието да се управлява излиза на преден план. В личната сфера това може да означава сблъсъци с партньора, ако и той е на същата вълна, и да има битки за власт. Типичните теми са реалистична оценка, трудни избори, търсене на удобство, щастие и удовлетворение.

Родените в периода са силно доминаниращи хора. У дома и на работа те обичат да се разпореждат и да управляват. Като деца те често са дясната ръка на главата на семейството, учейки и чакайки своето време да поемат щафетата. Умеят отлично да поставят граници и да ги пазят от натрапници.

Тяхната твърдост обикновено има огромен стабилизиращ ефект върху групите, към които принадлежат. Много от родените в периода имат отявлено желание да са начело, докато други предпочитат по-сигурни и непристъпни властови позиции. Като цяло те бягат от поемането на рискове, което може да ги постави в една фаталистична и изолирана позиция.

Родените в Козирог III постигат много, борейки се с обстоятелствата и понякога със Съдбата. В най-добрия случай те съумяват да не пожертват високите си идеали и връзката с корените си. Много от тях успяват да създадат лична ниша, малка или голяма. Това е тяхната „империя”, в която са безспорни господари. Те трябва да внимават в стремежа си към превъзходство на всяка цена, за да не се окажат единственият господар и единственият поданик в царството.

Препоръки 

Поемайте рискове. Ако не рискувате да се провалите, няма как да успеете. Понякога прекалявате с изискванията си за сигурност. Съобразявайте се повече с чувствата на другите. Не си мислете, че вашите ценности са абсолютни или универсални.

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Невена е търсещ и откриващ човек, страстен изследовател на себе си и другите. В своята работа си служи с методите на номерологията и астрологията, съчетани с коучинг подход и неподправена човечност. Можеш да се обогатиш и да станеш част от нейното пътуване на  https://ginga-horoscope.com/.