Момичешки тайни

Eкспериментирайте с дължините – прическа "пеперуда"

Желанието да направите промяна често ви обхваща изведнъж, нали?

Eкспериментирайте с дължините – прическа "пеперуда"

Pixabay

Желанието да направите промяна често ви обхваща изведнъж, нали? Първото, което ви хрумва, вероятно е да промените нещо в косата си. Мисълта за драстично подстригване обаче може да бъде ужасяваща. Притеснението дали изцяло промяна в дължините ще ви отива, както и времето, в което косата ви отново ще порасне, са фактори, които ви спират да оставите фризьора смело да работи с ножиците.

Добрата новина е, че ако искате да олекотите обема, без да скъсявате изцяло дължината на косата си, има чудесен вариант да разиграете дължините и пластовете и той се нарича "прическа пеперуда".

Характерното за този вид подстригване са по-късите слоеве в горната част, а терминът е въведен от фризьорката Съни Брук, в чиито вещи ръце се оставят много звезди.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Graasroots (@graasroots)

Първоначално създадена от фризьора и посланик на Biolage, прическата "пеперуда" оставя по-къси слоеве около горната част на главата, за да създаде илюзията за по-къса коса.  „Това е прическа с много слоеве на косата под раменете, която е подстригана по начин, по който горният слой може да се отдели от долния и лесно да се закрепи отдолу, за да изглежда като къса прическа“, казва Брук пред POPSUGAR. Най-късият горен слой пада около два до три пръста под брадичката ви. 

Крайният резултат много прилича на външния вид, вдъхновен от Фара Фосет, който бе характерен с разчупена и леко рошава линия и рамкиращи лицето слоеве. Единствената разлика, според Брук, е, че тази прическа е идеална за хора, които всъщност не искат да се лишават от дължина. "По-късите кичури към предната част на лицето ви дават ефекта на рамкиране, но запазената дължина ви дава възможност да продължите да я оформяте по обичайния начин, ако сте свикнали да имате дълга коса", обяснява и Лин Соарес, фризьор в Taylor Taylor London.

 

@ahappyjustin How To Add Texture & Remove Weight On The Butterfly Layers Haircut #haircut #hairvideo #longhair #haircuts #hairstyle #butterflyhair #butterflycut #texturizing #haircutting #hairtutorial #haireducation #haireducator #hairvideos #hairtutorials #haircuttutorial #hair #haircutvideo original sound - ahappyjustin