Момичешки тайни

Г-жа Макконъхи издаде детска книжка за злояди деца

Изданието е в рими, с много хумор и красиви илюстрации в помощ на родителите на капризни деца

Г-жа Макконъхи издаде детска книжка за злояди деца

Снимка:  Gary Miller/Getty Images

Камила Алвес Макконъхи издаде детска книжка за злоядите деца. Съпругата на Матю Макконъхи и основател на фондация „Жените днес“ написа „Опитай само една хапка“, вдъхновена от факта, че все повече деца са капризни, не ядат почти никаква здравословна храна, което се превръща в изпитание за родителите и се стига до крайности.

Г-жа Макконъхи написа забавното четиво с красиви илюстрации в съавторство с Адам Менхбах, който издаде бестселъра „По дяволите, лягай да спиш“ (Go the F**k to Sleep)  за трудностите днешните деца да си лягат навреме.

Камила Алвес Макконъхи е майка на 3 деца – на 13, 11 и 8 г. и говори за това колко е важно у дома с децата да се обсъждат темите за здравословното хранене.

„Всичко е въпрос на баланс. Ако родителите отделят време да поговорят с децата си за това какво е здравословно и как им се отразява това, те ще пораснат възрастни, които имат здравословни навици. Тези разговори дават баланса за отворен диалог между родители и деца“, казва авторката на книгата.

В нея се разказва за 3 деца, които са решени да накарат родителите си да заменят сладолед и пържено пилешко за хапка по-здравословни храни. Със забавни рими и красивите илюстрации на Майк Болд, книгата има за цел да възпита здравословни навици в ранна възраст.

„Децата поемат ролята да научат  родителите си на добри навици в храненето, а родителите мрънкат и се опитват да нахранят кучето под масата със здравословната храна, а децата се пазарят, настояват и накрая губят търпение, но все пак успяват“, казва съавторът Мансбах пред списание People.  

„Подходихме с много хумор, но и малко абсурд, това същевременно радва децата и им дава възможност да осъзнаят, че имат цялата мъдрост и сила на света.“

За своя опит с храната като дете Алвес Макконъхи разказва:

„Майка ми ми позволи да ям, каквото си поискам. Сега се боря с апетита ми към захарта. Матю – синът ни, вече порасна и не му беше позволено да яде много сладко, само понякога като награда“, споделя писателката.

По подобен начин Камила Алвес Макконъхи разказва приказката от книжката как е била хваната от децата си, докато хапва тайно шоколад: „Скривах шоколад из къщата, защото не исках децата ми да ме виждат.  Веднъж Вида и Леви ме видяха и... държах се, сякаш грабвам нещо друго, но те се усетиха:  „Хванахме те! Не бива да правиш така!“

„Когато остареете, става по-трудно да се откажете от лошите навици, а „Опитай само една хапка“ е забавен начин за приемане на тези здравословни навици отрано.“, дава съвети писателката с бразилски произход.