Момичешки тайни

Годината на Дървения дракон, която обещава еволюция и ново начало

Времето на лидерите визионери!

Годината на Дървения дракон, която обещава еволюция и ново начало

Снимка: Instagram / @cezpamplona

Тази година е по-дълга, с по-малко почивни дни, но пък според според лунния календар знакът, под който ще премине е драконът, единственото митично създание в китайския зодиак, символ на власт, чест и достойнство. 

Годината на Дървения дракон започва на 10 февруари 2024 г. и завършва на 28 януари 2025 г. и се очаква тя да е специална. Драконът е сила, мощ и късмет, а елементът дърво се свързва с израстване, гъвкавост  и хармония. Смята се, че когато тези две сили се обединят, настъпва време на положителна трансформация, творчество и устойчивост, защото дървеният дракон не се отличава с арогантност, а постига целите си със смелост, смирение и вслушване в тези, на които има доверие. 

Предстои година, която ще предостави нови изключително възможности за тези, които са готови да използват креативността и лидерските си качества, за да преследват мечтите си със страст и смелост, увличайки всички край себе си.

Предстои година, която ще предостави нови изключително възможности за тези, които са готови да използват креативността и лидерските си качества, за да преследват мечтите си със страст и смелост, увличайки всички край себе си.

Според астролозите за иноваторите, за хората, които са способни да решават проблеми и да поемат риск, както и за лидерите визионери предстои успешна година. Годината на Дървения дракон ще донесе положителна промяна и възможности за всеки както в професионален, така и в личен план, но това не може да се случи без усилие. 

Годината на дървеният дракон ни обещава положителни промени и еволюция спрямо миналото - смята се, че този период е добър за начало на нещо ново и полагане на основата за дълготраен успех. 

*Лунният календар приравнява периодите с характера на 12 животни - плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе, като се добавят особеностите на стихиите - земя, огън, вода, дърво, метал.  

Year of the Loong - китайският дракон е добро, а не лошо същество 

Според масово разпространеното схващане настъпващата Китайска нова година е Годината на дракона. Това обаче не е точно така, пише китайската агенция Синхуа.

Много от китайците използват дума, която може би не е широкопозната, за да означат зодиакалния знак на предстоящата година – вместо „Годината на дракона“ те употребяват „Годината на лун“- Year of the Loong . Думата „лун“ е изписана върху златни бижута, кутии за подаръци и улична украса, като замества традиционния превод на митичния символ на китайската нация „дракон“.

 „Дракон“ отдавна се използва като заместител на китайската дума „лун“. Но някои културни дейци призовават да се премине изцяло към „лун“ - дума, създадена специално през XIX в., за да се разграничи китайският дракон от страховитите чудовища от западните митове.

 Китайският дракон е различен вид дракон от западния. Той е добро, а не лошо същество.