Момичешки тайни

 Грешки при грима, които да избягваме

Гримьорите съветват

 Грешки при грима, които да избягваме

PixaBay

Така както може да ни помогне да подчертаем красотата си и да прикрием леки несъвършенства, гримът може да има и напълно обратен ефект. Изборът от всевъзможни продукти на пазара е объркващо голям.

Цветове, оттенъци, текстури, аксесоари - за нула време можете оборудвате полупрофесионално студио за грим у дома. Факт е обаче, че нямате ли нужните умения, с каквито и продукти да се гримирате и колкото и да се стараете, е възможно да не изглеждате толкова добре.

Ето някои от най-честите грешки в грима, които трябва да избягвате!

Не нанасяте овлажнител

Независимо от типа кожа, овлажнителят е жизненоважна стъпка в ежедневната грижа за кожата. И да, дори и да имате мазна кожа! Всъщност, когато кожата не е достатъчно хидратирана, тя  свръхкомпенсира и   още повече се омазнява. 

Гримьорите съветват: преди да нанесете какъвто и да било продукт за лице, например основа, започнете с достатъчно количество овлажнител върху лицето си и го оставете да престои няколко минути, за да попие напълно. Правилното овлажняване на кожата ви сутрин ще постави перфектната основа за нанасяне на останалата част от грима на лицето ви.

Твърде много руж

Свежият вид и подчертаните скули са важни елементи от общия ви вид, но е изключително важно да сте прецизни с количеството руж и начина на поставянето му.

 

Гримьорите съветват: за красива естествена руменина се усмихнете и след това нанесете ружа върху   бузите си с кръгови движения надолу, след което го издърпайте нагоре към слепоочията си.

Неправилно подбран нюанс фон дьо тен

Твърде светъл, твърде тъмен, леко жълтеещ или пък придаващ неестествена червенина - много са вариантите да объркате продукта, който ползвате.

 

Гримьорите съветват: най-лесният начин да намерите перфектната комбинация е да изпробвате нюанса на линията на челюстта си и да го прелеете чак до врата си.

Прекалено очертаване на линията на клепачите

Твърде плътна и дебела или непрецизна и крива очна линия на горния клепач може да ви направи да изглеждате дори кривогледи. Има и по-лошо обаче – прекаленото подчертаване на долния клепач. Това оптически смалява очите ви.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUGAR Cosmetics (@trysugar)

Гримьорите съветват: вместо да използвате черна очна линия, изберете по-светъл цвят, за да очертаете линията на миглите. Има и още един трик- след като нанесете очна линия, използвайте тъмни сенки за очи, за да постигнете опушен ефект