Момичешки тайни

Иновация против косопад, която връща усмивката на лицето

Формулата за терапия за коса на Rene Furterer е с 98 % натурален произход без силикони

Ние жените имаме неподозирани сили да се справяме с всичките си хиляда задачи на ден, да успяваме с натоварената програма, семейството, сметките и страничните ангажименти, но често плащаме за това с красотата си. А за всяка жена косата е нейното безценно бижу, което говори толкова много за това как живеем.

Дали с напредването на възрастта или заради всекидневния стрес, все повече жени се сблъскват с проблема косопад, който се отразява зле на самочувствието, на настроението и на усещането за това да си жена. 21 % от дамите днес са засегнати от дифузен или прогресивен тип косопад, като процентът скача до 40 % след менопауза. Също и половината от всички мъже над 50 г се разделят с косата си в някаква степен.

Причините за това са различни, но често комплексни – хормонални изменения, генетична обремененост, възрастта, с която косъмът отслабва, а скалпът не е така добре подхранен. Covid-19 също се отразява много зле на косата и често преболедувалите съобщават за засилен косопад. За това е важно при първите прояви на косопад да се действа на време. Все по-често млади хора търсят решение за косата си, а за щастие има решение от природата с френските постижения във фитобиологията и козметиката.

Rene Furterer разработи още по-натурална и по-ангажирана формула Triphasic Progressive с нов революционен подход : грижа с двойно третиращо и защитно действие. Тази експертна терапия против косопад осигурява обновяване на жизнения цикъл, но също и забавя косопада като стимулира растежа на косъма и съживява фибрите.

За да се справим с проблема, е нужно да разбираме механизмите на косопада. Жизненият цикъл на косата е средно 5 години. Косъмът през това време се развива, расте и опада по естествен начин. Природата е създала косата така, че този цикъл да се повтаря 20-25 пъти и винаги да имаме гъста и здрава коса. Но когато настъпи прогресивен косопад, тези цикли се скъсяват и накрая се изчерпват, докато спрат изцяло.

Така в разработките на Rene Furterer e включена мощната съставка Мангостин, наричана „плода на боговете“, който подпомага предотвратяването на косопада. В лилавата кора на този супер плод от Азия се съдържат изключително ефективни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни и регенериращи свойства.

Четири години проучванията от лабораториите Pierre Fabre работеха в посока да разгадаят ключовия механизъм на прогресивния косопад. Така създадоха механизъм, който да работи директно върху стволовите клетки в космената луковица, които делейки се, осигуряват растежа на косъма. Възпалителните реакции засягат нивата на хормоните, особено тестостерона, който се преобразува в дихидротестостерон и уврежда стволовите клетки. Те спират да се възпроизвеждат и израства все по-тънка и слаба коса, която в последствие спира да расте. Скалпът става по-видим.

Чрез таргетиране на метаболитна пътека JAK-STAT, се постигат успешни резултати при алопеция -ареата, болест, която причинява зонов косопад на отделни кръгове на скалпа. Отличен ефект има и при прогресивния косопад като се блокират 33 % от възпалителните съединения. Ефектът – жизнените цикли на косата се обновяват, косата е по-здрава и силна, повишава се производството на молекулата, отговорна за задържането на косъма в корена със 180 %. Така косъмът остава прикрепен на скалпа много по-дълго.

Ключовата съставка Мангостин е със 100% натурален произход. Патентованата синергия на Биотринин + Аденозин трифосфат стимулира растежа и продължителността на живота на косата, за да стане тя по -гъста . Органичен екстракт от Пфафия, добит чрез програмата Fair for Life, и комплекс от витамини B3, B5, B6, биотин и внимателно подбрани етерични масла, подобряват микроциркулацията на скалпа, а това прави косъмът по-здрав.

Клиничните изследвания показват отлични резултати: След 3 месеца косата е с над 10 000 нови косъма във фаза на растеж и се усеща с 39% по-плътна. Повече коса и по-малко видим скалп е първият знак са успех с формулата Triphasic Progressive. Освен това косата е с 84 % подобрено качество, 83 % по-здрава и 81 % по-хидратирана.

Най-хубавото е, че формулата е лесна за прилагане. Triphasic Progressive e единственият продукт против косопад на пазара, който се прилага само два пъти седмично през първия месец и само веднъж за следващите 2 месеца. Текстурата му е лесна за нанасяне, бързо попива и е трудно забележима.

Продуктът не се изплака, попива в скалпа без остатъци и не омазнява. 91% от използвалите продукта споделят за чувство на мигновена свежест заради свежия цитрусов аромат.

Опаковката с марката Rene Furterer е съобразена с мисията за по-малко пластмаса в козметиката. Пластмасовите флакони и държачи са изработени от 100% рециклирани материали. Цялата опаковка е рециклируема, включително апликатора, изработен само от един материал с 10 пъти по - малко използвана вода при производството.

Green Impact Index е инструмент за измерване на социалното и екологичното въздействие на козметичните продукти и продуктите за семейна грижа . Разработен от Pierre Fabre за оценка на всичките си продукти, устойчивостта и достоверността на подхода е оценен и одобрен от независим орган AFNOR Certification.

Необходимо е само от 1-2 приложения седмично (2 пъти седмично през първия месец, след това 1 път седмично за още 2 месеца). Формулите на Rene Furterer са с 98% натурален произход, без спорни производствени съставки и силикони, подходящи са дори и за чувствителен скалп.

С подкрепата на: Pierre Fabre