Момичешки тайни

It’s Cool! – любимите ни брандове и артистичните им колаборации през годината

It’s Cool! – любимите ни брандове и артистичните им колаборации през годината

снимка: Instagram/ @bg_iqos

Награденият с Нобелова награда за литература през 1947 година френски писател Андре Жид определя изкуството като „колаборация между Бог и артиста, и колкото по-малко се намесва артиста, толкова по-добре“. С годините посланието му за хармонично партньорство в името на съвършенството се променя, но и изкуството и бизнесът продължават да подкрепят идеята за споделено търсене на красотата, подарявайки на потребителите истински празнични моменти.

Ето и някои от най-свежите примери за артистично партньорство при любимите ни брандове, които изненадаха приятно почитателите на изкуството и модата през отминаващата година.

Спортна кауза
 

Провокативната година за Gucci, след като бизнесът на върха на пирамидата освободи артистичния директор Алесандро Микеле в края на ноември, започна с интересен старт на творческа колаборация. Модният бранд се обвърза със спортна колекция, в партньорство с Adidas. Специалната селекция дамски и мъжки дрехи, обувки и аксесоари, обединена от добре познатите мотиви, обединили артистичните кодове на двата бранда - три ивици на Adidas и класическата червена и зелена цветова палитра на Gucci, грабна вниманието на феновете и осигури много свежи попълнения сред лоялните им клиенти по целия свят.

Френч тъч

32-годишния моден дизайнер Симон Порт Жакмюс, който добавя и фамилното име на майка си в името и модния си бранд, е всеобщ любимец във Франция. През лятото Симон застана пред олтара със своя партньор, а няколко седмици по-късно представи съвместната си колекция с Nike. Колекцията Nike x Jacquemus включва спортни тенски, къси панталони, шапки и маратонки, а цените варират от 40 евро до 175 евро. „Френски шик и за времето, което прекарвате, отдадени на любимия си спорт!“, представя гордо колекцията списание Vogue и акцентира върху успешната формула на колаборация.

Крак до крак
 

Две истински легенди обединиха усилията си за специална селекция от сандали и сабо – любимият дизайнер на обувки на Кари Брадшоу – Маноло Бланик и Birkenstock. Колекцията от шест култови за двата бранда лимитирани дизайна включва три вида сандали в стила на най-продавания модел на Birkenstock - Arizona и три интерпретации на култовите Birkenstock Boston. Като закачка към почитателите на Бланик бе появата на неговия запазен знак - кристални декорации на катарамата, които осигуряват блясъка в колекцията.

Трамвай желание
 

 

Дъщерята на сър Пол Макартни – Стела е вече утвърден моден дизайнер, но не спира да следва предизвикателствата по пътя си и да изненадва със свежи артистични хрумвания. Такава е и последната й колекция есен/зима 2022 - STELLA BY STELLA, в която се включва легендарния американски художник Франк Стела. Абстрактното изкуство, сътворено от Стела говори на езика на създадените от Стела Макартни скици за актуалния моден сезон. Минимализмът, закодиран в картините му е в пълна хармония с усещането на дизайнерката за топла и артистична зима, а присъствието на СТЕЛА в нейното име и неговата фамилия е бонус към идеята за пълно сливане между модата и изкуството в тази колекция.

Заедно, ние празнуваме!

 Вдъхновена от моментите, които споделяме, независимо колко малки или големи са те, е новата колаборация на бранда IQOS. Бездимната алтернатива в колаборация с немското креативно студио ТАВ Creative създава лимитирана серия  артистични панели Together We Celebrate. Цветната колаборация символизира многообразието от моменти, които ние всички като общност споделяме. Дизайн дуото Pesh & Gelada улавя ценностите на IQOS – заедност, многообразие и приобщаване, изразени чрез богата палитра от цветове и форми. Дизайнът оживява върху лимитираната серия панели, налична ексклузивно за празничния период онлайн на сайта на устройстово и в бранд бутиците.