Момичешки тайни

Как да направим празничния сезон природосъобразен

Има как да мислим за природата и по време на Коледа

Декември е най-невероятният месец от годината, в който обаче битовите отпадъци се увеличават с пълна сила. Опаковаме подаръци с хартия и изхвърляме огромно количество храна по време на празничния сезон, правим го повече, отколкото през което и да е време от годината. Промените в климата стават все по-сериозни и е добре да се замислим как можем да бъдем по-природосъобразни. Има много неща, които можем да направим – да пращаме коледни картички по имейл или да изберем платнени салфетки за многократна употреба за празничната вечеря

Признаваме, че изкушението от съдовете за еднократна употреба е голямо. Но ако използваме истински чаши и чинии, изхвърлянето на пластмаса ще спадне значително, което е прекрасно решение за опазване на околната среда. Друга добра идея е опаковането на подаръци с плат и връв. Тук постигаме две неща в едно – хем е по-екологично, хем изглежда доста по-артистично. 

Как да направим празничния сезон природосъобразен

Понякога наистина нямаме идея какво да подарим на определен човек,  но можем да го изненадаме с растение. В зимните месеци, когато не отваряме прозорците толкова често, за да проветряваме, растението е един страхотен начин да "подарим" здраве на любим човек. Ако идеята с растението обаче не ви допада, страхотно решение за подарък са билети – за събитие или пък за пътуване. Те нямат нужда от опаковане, а и доста често могат да се получат по електронен път, като понякога не е нужно и принтиране. 

Добре би било да използваме декорациите, които имаме от минали години. Не е нужно да купуваме още една нова играчка за коледното дърво само защото се твърди, че това носи щастие. Просто трябва да се настроим творчески и да опитаме да вдъхнем нов живот на украсата, която имаме. Можем да закачим коледните лампички по различен начин или да променим мястото на елхата. Или пък можем да създадем декорация от изобилието от предмети у дома. Дори и малките промени, могат да са много вълнуващи. 

Как да направим празничния сезон природосъобразен

 

Вижте и коледната украса на звездите