Момичешки тайни

Как да планираме ремонта у дома и в градината?

Няма да крием, че променливото и капризно време вече започва да ни уморява и нямаме търпение да започнат продължителните слънчеви и топли дни! И все пак - красотата на пролетта и нейната невероятна способност да преобразява всичко около нас е ненадмината и ни карат да се замислим как да обновим любимите ни места. Всяко цвете, всяка тревичка и листенце са извор на вдъхновение и предизвикат у нас желание за приключения в градината, а защо не и у дома.

За щастие, когато става въпрос за ремонт и градина, имаме верен съюзник в лицето на Kaufland, които съвсем наскоро лансираха в магазините си новата гама уреди PARKSIDE. Благодарение на нея вече ще можем се впуснем във всякакви приключения, и то без колебания и затруднения. Дали ще се погрижим за любимите си вечнозелени храсти, ще включим автоматичния компютър за напояване и ще пием сладък аперитив в градината, или ще вдъхнем нов живот на любимия си стол или маса, всичко зависи от нас. Достатъчно е да се отдадем на порива и да вярваме, че можем да се справим напълно сами, въпреки че никой от нас няма да откаже помощ и от най-близките си приятели.

Разбира се, понякога имаме нужда и от допълнително вдъхновение и там се включват любимите ни Мария Силвестър и Филип Буков, които не се страхуват да се впускат в различни предизвикателства и да ни изненадват с разнородните си таланти. Те се заеха със задачата да помогнат в подредбата на новите щандове на PARKSIDE в Kaufland и да допринесат за комфорта в намирането и достъпа до необходимите ни артикули.

Мария и Филип построиха символично новия дом на PARKSIDE в Kaufland. Ето какво споделят:  

Линията инструменти ParkSide излиза на пазара в магазините на Кaufland. С какво е по-лесно да ремонтираме дома си сега? 

Филип: С инструментите на марката ParkSide в Kaufland е много по-лесно, защото са на достъпни цени. Често ми се е случвало да ме спре липсата на инструмент, а всички знаем, че цените им не са никак ниски. Сега обаче всеки може да отиде в Kaufland и да си закупи това, от което има нужда, срещу съвсем разумна сума .

Мария: С цял раздел перфектно селектирани инструменти в Parkside в Kaufland, което спестява време и дава възможности. Всичко, което ви вдъхновява, ако сте на вълна “Направи си сам” за ремонт вкъщи или в градината, е ваше. Отваряте каталога и развихряте въображението си…

Кои инструменти ви впечатлиха на първо четене?

Филип: Аз лично ползвах винтоверта и флекса. Спокойно мога да заявя, че след един ден работа с тях  впечатленията ми са добри. За домашни ремонтни дейности са напълно достатъчни. Не е нужно да си купувате професионална техника.

Мария: Аз съм за бормашината Винаги!

Какви възможности има за поправки с новите инструменти?  Разкажете ни кои инструменти тествахте?

Филип: ParkSide в Kaufland предлагат широка гама от инструменти и стига човек да има нужните умения, мисля, че и основен ремонт може да направи с тях. Аз рязах алуминиеви профили и тръби с флекса, за да си направя парапет на терасата, а с винтоверта дупчих и завивах декинга. 

Мария: Всичко, свързано с ремонт у дома или в градината, е на разположение в Parkside в Kaufland. Стига човек да има време и желание. Като човек, занимавал се с ремонти в Бригада Нов Дом, тук се чувствам като в малък рай. Защото няма инструмент, който да не съм позлвала покрай предаването.

Но... си тръгнах с бормашина и нивелир.

Има ли женска и мъжка работа, когато все повече жени се оказват сръчни майсторки вкъщи?

Филип: Лично аз смятам, че мъжът трябва да построи/осигури покрив над главата на семейството, а жената да го превърне в дом. Въпреки това, аз много бих се впечатлил от дама, която може да борави с инструменти и се справя сама с базови неща. Аз мисля, че стигмата за типично мъжка или женска „работа“ отдавна е счупена.

Мария: Няма женска и мъжка работа, ако ти се отдава нещо. Щом ти харесва и можеш да го правиш - няма граници. Напоследък доста сериозно се преразглеждат възможностите на жените и в бизнеса и това се отразява на общата преценка и преосмисляне ролите. Ако някой е добър в нещо - да го прави! Това е изводът.

Дайте вашите 3 съвета за успешен ремонт, когато се залавяме сами у дома?

Филип: Преди всичко са ви необходими приятели, които освен да помогнат, да се погрижат и за настроението. Аз всичко свързано с ремонта го научих от приятелите си. Ако не са те, съм за никъде. Също така имате нужда от надеждни уреди и инструменти, защото е много неприятно, когато трябва да спрете процеса заради повреда. Не пестете средства за качествени материали, за да не се наложи догодина пак да правите ремонт.

Мария:

1. Правите план

2. Правите бюджет

3. Определяте времеви диапазон за извършването на ремонта

4. Правите ремонт:)

*Сред 100-те артикула, които се присъединяват към продуктите с постоянно предлагане на веригата, са ръчни инструменти, инструменти за боядисване, артикули за ремонти у дома, аксесоари за електроинструменти. 

Всички актуални предложения на PARKSIDE в Kaufland може да откриете тук.