Момичешки тайни

Какво е да си Дракон според китайския хороскоп?

Те не обичат да казват „благодаря” и „съжалявам”.

Какво е да си Дракон според китайския хороскоп?

Снимка: Min An

Хронологично Драконът следва Котката/Заека. Драконите са родени през следните периоди:

08/02/1940 – 27/01/1941
27/01/1952 – 14/02/1953
13/02/1964 – 02/02/1965
31/01/1976 – 17/02/1977
17/02/1988 – 05/02/1989
05/02/2000 – 23/01/2001
23/01/2012 – 09/02/2013

Силни страни

Сантиментални. Всички Дракони са много сантиментални и са изключително лоялни към семействата си. Дори ако родителите или децата им не заслужават особени грижи или доверие. Драконите обикновено са много магнетични и имат множество почитатели. Това е една от причините, поради които им е трудно да бъдат моногамни.

Силни. Драконите са силни и авторитарни същества. Те обичат да раздават, но мразят да получават заповеди. Обикновено излъчват почти осезаемо чувство за превъзходство. Те са егоисти със силна воля и умеят да се измъкват невредими от всяка ситуация. Драконите са добри приятели, но безмилостни врагове. Те никога не забравят и не прощават.

Влиятелни. Всички Дракони са благословени с просперитет, добродетели, хармония и дълголетие. Те по рождение превъзхождат повечето хора и го осъзнават. Драконите знаят как да се грижат отлично за себе си. Всичко това ги прави изключително влиятелни и желани партньори. Дългият контакт с тях може да бъде изтощителен.

Възприемчиви. Драконите са много интелигентни и възприемчиви. Те са проницателни, мислят бързо и преценките им обикновено са точни. Могат да разчитат на инстинктите си. От друга страна, на тях им липсва дълбочина и способност за детайлен анализ. Те са по-скоро хора на действието, отколкото на мисълта.

Слаби страни

Инати. Драконите могат да бъдат много упорити, когато решат да направят нещо, и в такъв случай не биха се вслушали в чужд съвет. Понякога са склонни да се осланят твърде много на инстинктите си и действат, преди да са обмислили добре нещата. Когато се провалят, те имат силата да се изправят и да продължат напред. За съжаление, при някои Дракони се наблюдава тенденция да се повтарят едни и същи грешки.

Своенравни. Тъй като Драконите чувстват, че превъзхождат околните, те обикновено живеят с фалшивата идея, че всичко им е простено – независимо какво правят или казват. Те не обичат да казват „благодаря” и „съжалявам”. Обикновено се обграждат с верни слуги, които наричат приятели, за да могат да властват над тях.

Взискателни. Драконите са изключително взискателни, като очакват околните да се раздават на 100%. За някои хора комуникацията с тях може да бъде много изтощителна, защото те винаги са в движение, срещат се с нови хора и работят по поредния проект. Драконите могат да бъдат взискателни и към себе си, но обикновено завишените им очаквания са насочени към другите.

Раздразнителни. Драконите могат да бъдат много раздразнителни, особено ако се опитате да им заповядвате. Те ще реагират мигновено. Драконите са страшни противници, едновременно силни и отмъстителни. Най-добре не ги предизвиквайте. Ако все пак го направите, то очаквайте реакция.


Любовен живот

Драконите са много привлекателни. Те образуват успешни партньорства с игривите Маймуни, очарователните Плъхове или гордите Петли.

Кариера

В бизнеса Драконите трябва да търсят силни партньори като самите тях. Могат да разчитат на Тигрите и Маймуните, които ще работят със същия хъс и енергия. Други подходящи бизнес партньори са Козата и Прасето.

Бъдещи перспективи

Вие вярвате, че превъзхождате околните, но това не е точно така. Вие наистина сте по-добри в редица отношения, но трябва да се научите да бъдете по-смирени. Използвайте по-често думите „благодаря” и „съжалявам”. Помнете, че никой не ви дължи нищо в живота. Когато ви помолят за услуга, направете я, стига да е по силите ви. Обръщайте повече внимание на сърцето си и му се доверявайте при вземането на важни решения.