Момичешки тайни

Какво е да си Плъх според китайския хороскоп?

Той обича да печели и да бъде пръв на всяка цена.

Какво е да си Плъх според китайския хороскоп?

Снимка: pixabay.com

Китайският хороскоп или 12-годишният цикъл започва с годината на Плъха. Легендата за Буда гласи, че той призовал всички животни и дал лична година на всяко от 12-те животни, които се появили първи. Плъхът, естествено, спечелил тази надпревара. С един малък трик - помолил добронамерения Вол да го пренесе през реката, след това го оставил зад гърба си и се втурнал към финалната линия... Тази легенда е много показателна за характера на Плъховете, които обичат да печелят и да бъдат първи на всяка цена.

Плъховете са родени в следните периоди:

24/01/1936 – 10/02/1937
10/02/1948 – 28/01/1949
28/01/1960 – 14/02/1961
15/02/1972 – 2/02/1973
2/02/1984 – 19/02/1985
19/02/1996 – 6/02/1997
7/02/2008 – 25/01/2009

Силни страни

Енергични. Всички Плъхове са много енергични и амбициозни. Тяхната програма винаги е пълна и те обожават да жонглират със своя професионален, социален и културен живот (дълбоко в себе си те обичат реда и затова поставят различните сфери от живота си в точната категория). Те виждат света като сцена и са много добри и бързи в смяната на ролите.

Чаровни. Повечето плъхове обикновено са силно магнетични, особено за противоположния пол. Те винаги имат своите лукави начини да получат това, което искат. Плъховете обичат секса – както да получават, така и да доставят наслада. Когато са в добро настроение, те са приказливи и забавни и е удоволствие да сте в тяхната компания.

Верни приятели. Много е трудно е да останеш безразличен към един Плъх – или ще го обикнеш, или ще го намразиш, но чувствата ти към него задължително ще бъдат силни и крайни. Плъховете са верни приятели. Те имат дарбата да виждат ясно цялата картина и особено слабите звена на всяка верига. И имат смелостта да ги посочат. Те могат да ви дадат най-добрите и честни съвети. Единственото нещо, което Плъховете не бива да забравят, е, че трябва да изчакат първо да им поискат съвет. Те често пропускат тази подробност.

Ценят стабилността. За плъховете стабилността и сигурността са на първо място. Те обичат банковата им сметка да е пълна, както и да се презастраховат по всички възможни начини. Това е една от причините, поради които те ценят брака, въпреки че връзките им невинаги са успешни. Плъховете се радват на идеята да бъдат с някого и да имат на кого да разчитат.

Слаби страни

Манипулативни. Плъховете обичат да получават това, което искат, и са готови да използват всякакви манипулативни техники – спомнете си легендата за Плъха и Вола. Много от тях разглеждат живота като състезание и това, което има най-голямо значение, е кой ще премине пръв финалната линия. Те винаги следват личните си цели докрай.

Алчни. Тъй като плъховете ценят сигурността много, това може да ги направи алчни. Те обичат да бъдат добре подготвени за лошите дни, които предстоят, и обикновено са. Плъховете могат да бъдат щедри, но това не е онази естествена и непринудена щедрост, която притежават някои хора. Обикновено става въпрос за едно добре изчислено даване и получаване, при което винаги се търси баланс и реципрочност.

Напрегнати. Плъховете могат да изглеждат спокойни и безгрижни, но в тях има много вътрешно напрежение. Те имат много власт и високи амбиции, които искат задължително да осъществят. Плъховете имат нужда да изгорят целия адреналин, но трябва да внимават да не „прегорят”.

Подозрителни. Плъховете винаги имат своите планове и схеми и подозират, че това важи и за околните. Те са решени да постигнат своите мечти и нямат никакъв интерес или намерение да подкрепят другите. Плъховете не търпят да бъдат използвани, но това понякога означава, че те самите не обичат да помагат. Съществува принципна разлика между двете и е в техен интерес да я осъзнаят.


Любовен живот

Плъховете могат да имат успешни любовни партньорства с Дракона, Вола или Маймуната. Драконите са мъдри и трудолюбиви, подкрепят Плъха и му позволяват да изпусне парата. Волът е бавен, но стабилен и осигурява на Плъха така желаната сигурност. Плъховете се забавляват с Маймуната и нейните трикове. Ако Маймуната не прекалява с хитростите, те биха могли да имат щастлива и трайна връзка.

Кариера

Плъхът може да е перфектен предприемач. Той е умен, очарователен и амбициозен и чудесно работи с хора. Може също така да управлява свой собствен ресторант или бар, тъй като повечето Плъхове притежават добър вкус и са великолепни домакини. Всякакви ръководни длъжности също им се отдават. Най-добре е да установят бизнес партньорство с Дракон, Прасе или Маймуна.

Бъдещи перспективи

Плъховете са очарователни, комуникативни, интелигентни и амбициозни. Те могат да бъдат най-добрият ви приятел или най-лошият ви враг. Те искат да постигнат много и обикновено успяват. В устрема си към върха те трябва да се научат да зачитат другите хора и особено приятелите си. Помагайте на приятелите си, когато ви помолят и особено когато обещаете да го направите. Приемайте ги такива, каквито са. Давайте вашите скъпоценни съвети само когато ви помолят изрично.