Момичешки тайни

Кивито е добавката, която търсим за отслабване

Голям хранителен състав и ниска калорична стойност

Кивито е добавката, която търсим за отслабване

Снимка: Pixabay

Диетите, които спазваме, за да отслабнем, често изключват плодовете, тъй като те са богати на захари, макар и от естествен произход. Въпреки това изключването на всички плодове е по-скоро грешка и те отразява негативно на тялото, особено когато искате да загубите мазнини, но не и мускулна маса. Кивито е много добър приятел на диетата, защото е добър източник на витамини и фибри. Освен това зелените плодчета с кафява мъхеста кора са интересен вариант като част от програма за отслабване, защото са бедни на калории.

Кивито е плод с голям хранителен състав и ниска калорична стойност. То е богато на витамин С, калий и цинк. Плодът е източник на неразтворими и разтворими фибри, които помагат за подобряване на храносмилането, като намаляват времето за преминаване през червата и добавят обем към храната и увеличават усещането за ситост, което може да помогне при загуба на тегло.

Кивито също е богато на вода, което в комбинация с калий може да помогне за намаляване на нежеланото задържане на вода.

 

Самото киви не помага за да отслабнем по-бързо, но консумацията му е отличен вариант, когато търсим сладост, бърза енергия с ниска калорийна стойност. Наличието на фибри пък има много благотворни роли за тялото, включително осигурява чувството за ситосто за дълго време. Това само по себе си предотвратява импулса за преяждане, което е най-честият виновник за наддаването на тегло.

Кивито подпомага и редовното изхождане и поддържа храносмилателната система здрава. Включете кивито в нискокалоричната си закуска. Хапвайте по два плода на ден без угризения, че това ще попречи да диетата или на процеса на отслабване.

В 100 грама плод има само 61 калории, а и кивито има нисък гликемичен индекс, затова пък е богат на антиоксиданти.

Още трикове, които е добре да знаете

Кивито е добавката, която търсим за отслабване