Момичешки тайни

Кое е най-доброто осветление за поставяне на грим

На каква светлина да се гримираме

Кое е най-доброто осветление за поставяне на грим

PixaBay

Има жени , които винаги успяват да изглеждат перфектно, все едно току що са минали през фотосесия за корица на списание и гримът им е не просто безупречен , а ви кара да се разплачете от безсилие. Има и такива , които въпреки видимото старание, с което са нанесли глима си леко плашат с избора на твърде силни и ярки цветове и ви карат да се чудите дали пък не Хелоуин. Случвало ли ви се е и на вас дълго и изключително внимателно да се гримирате, и когато със самочувствие почти на постигнали съвършенство видите отражението си излизайки навън леко да се стреснете. Една от основните причини за отчайващите недоразумения когато се гримираме у дома знаете ли коя е- осветлението. Да, светлината на която поставяте разкрасяващите продукти е от особено значение за резултата. Без притеснения, има някои лесни корекции, които можете да направите, за да сте сигурни, че получавате най-добрата светлина за външния си вид.

Естествена светлина

Вероятно няма да е изненада, че най-доброто осветление за нанасяне на грим е естествената светлина. Не е като да можете да излезете на улицата с огледалото и палитрата си със сенки , така че намерете място в дома си, което е близо до прозорец. Ако нямате възможност да разнасяте четки, бурканчета и всички онези разкрасяващи продукти из къщата ще ви призная как действам аз. Банята ми у дома има слаба светлина , а спалнята ми е вътрешна, така че е доста тъмно. Това, което правя, е да нанасям основата си, ружа и хайлайта в банята, след което заставам до прозореца с малко огледало за втори оглед. Тъй като знам, че продуктите ми са правилно съчетани по цвят, не е голям проблем да ги прилагам при слаба светлина. Проверката при естествена светлина  просто гарантира, че съм нанесла  правилно и всичко е там, където трябва да бъде.

Студени бели LED крушки

Може да нямате подходящ начин за достъп до естествена светлина на вашето място все пак. Тогава идва предложение номер две . След естествената светлина, белите крушки са следващото най-добро нещо. Бялата светлина ще ви покаже най-точно  тена на кожата ви, без подвеждащи  жълти или розови оттенъци. Тя ще ви даде възможност и когато излезете навън да сте доволни от резултата. Така че, ако нямате достъп до естествена светлина в дома си помислете къде да поставите на подходящо място бяла LED крушка.

За финал  какво да избягвате-стойте далеч от флуоресцентни светлини, не се гримирайте в леко осветени помещения  и избягвайте жълтата светлина когато нанасяте по-категоричните щрихи от грима си.