Момичешки тайни

Мислете като кралица, за да имате успех!

Джоан Роулинг съветва жените да развият своите таланти, а Малала Юсуфзай да се обединяват и образоват

Мислете като кралица, за да имате успех!

Дж. К. Роулинг

Снимка: Wikimedia

Лесно е да поставим на пиедестал нашите идоли и примери за подражание в живота. Но в същото време, забравяме, че те също са хора, като всички нас, макар да изглежда, че притежават свръх увереност, присъщ само на елита. Някои от най-известните жени в света на нашето време днес може да са благословени с естествена стабилност и поведение, което буди възхищение. Но знаете ли, че всъщност увереността се възпитава, а самочувствието се учи?

Ето съветите на някои от най-влиятелните жени на 21-и век и какво споделят те за своя успех:

Анджелина Джоли

Известната филмова звезда определя себе си като по-влиятелна извън света на киното. Поне това й дава усещането за лична мисия, докато работи като посланик на добра воля на Върховния комисар на ООН за бежанците. Тя заемаше този пост от 2001 до 2012 г., след което беше назначена за специален пратеник на ООН. В продължение на години актрисата се застъпва за бежанците по света, като използва влиянието си на филмова звезда, за да привлече вниманието към нуждаещите се и да вдъхнови други да се включат в хуманитарните кампании.

Мишел Обама

Първата афро-американска първа дама на Съединените щати е много силна жена, с която няма как да не се съобразиш. Г-жа Обама е адвокат и лидер на  Let’s Move! - кампания за борба с детското затлъстяване в Америка. Тя е и вдъхновение за мнозина с удивително силния си характер. Нейното мото илюстрира и личността й: „Когато паднеш наистина в дълбокото, идва моментът да се издигнеш. Посоката е само нагоре!".

Ким Кардашиян

Ким Кардашиян е една от най-влиятелните жени днес и кралицата на социалните медии със 161 милиона последователи в Instagram и близо 64 милиона в Twitter. Трябва да й отдадем заслуга: тя успя да осребри своята бляскава самореклама с империя за $350 млн за мобилни игри, емоджи и грим. Кардашиян вярва, че винаги е заслужавала само любов, внимание и отдаденост, която на първо място си дава сама на себе си.

Мари Кондо

Гуруто за подреждане Мари Кондо превзе света като споделя виждането си ,че подреденият свят е по-добър свят. Нейната книга "Магията за подреждането на живота“ й спечели много заклети фенове, но поредицата й по Netflix я катапултира в небесата с концепцията за „искряща радост“. А Кондо стана международната звезда със съвети да слушаме душата си от какво има нужда и от какво е време да се освободи – отлична практика, прилагана едновременно в духовния и материалния свят.

Джоан Роулинг

Британската писателка Джоан Роулинг е един от най-успешните и влиятелни писатели на всички времена с нейната поредица за Хари Потър. С вълшебните истории писателката привлече милиони деца да четат. Джоан Роулринг държи и титлата като първия човек, който отпадна от списъка на милиардерите на Forbes, след като дари огромни суми за благотворителност. Роулинг е президент на Gingerbread - група за съвети и подкрепа, която помага на други самотни майки да се борят със стигмата, която някога я измъчваше – депресията, самотата и тежестта на самотна майка. Роулинг съветва всеки човек никога да не спира да се надява, че заслужава по-добър живот и да търси решение в своите собствени таланти.

Малала Юсуфзай

След беше простреляна в в главата от талибаните на 15-годишна възраст, пакистанката Малала Юсуфзай безстрашно поведе активизма за правата на човека не само в арабския свят. Тя се застъпи за правото на образование за момичетата по целия свят. Само на 17 години Юсуфзай спечели Нобелова награда за мир, като стана и най-младият й носител. Нейната смелост, позитивност и мъдрост след толкова понесени нещастия я превърнаха в една от най-влиятелните и вдъхновяващи жени в света. Тя съветва жените да се обединяват и да търсят развитие чрез образование и взаимна подкрепа.

Бионсе

За поп кралицата Бионсе увереността е свързана с превръщането на нещо лошо в нещо добро. Когато се чувства тъжна, поп дивата се пита: "Какво ще направиш по въпроса?" и никога не бездейства в самосъжаление. Певицата съветва жените, а и не само жените, да си поставят малки, но реалистични цели и да управляват сами посоката на живота си.


Дженифър Лопес

J-Lo вярва, че когато става въпрос за увереност, е изключително важно човек да бъде себе си. През 2018 г. певицата и актриса каза пред InStyle, че майка й и баба й са я тренирали още от най-ранна възраст да има връзка с духа си, с тялото си и винаги да се пита: Какво искам? Това ли искам? Или това не искам, без да се съобразява какво искат да чуят околните.

Опра Уинфри

Според Business Insider, съветът на могъщата Опра е изграден на вярването: "Мислете като кралица. Кралицата не се страхува да се провали. Провалът е още една стъпка към величието."

Ема Стоун

Актрисата Ема Стоун смята, че е важно да не се притеснявате за традиционната красота или съвършенство. За нея най-доброто представяне на красотата е някой, който не се страхува да бъде себе си. Самата Стоун е била много комплексирано и неуверено дете, но винаги е мечтаела да бъде момиче от екрана и с годините се е научила да приема своята чувствителност и скромност.

Тейлър Суифт

Тейлър Суифт години наред се е борила с ниско самочувствие заради неприемането на тялото й в миналото. През 2019 г. тя сподели пред списание Elle, че приемането на тялото не е нещо, което се случва за една нощ. „Понякога отнема не години, а десетилетия да приемеш благословията, която ти е дадена. Просто си дайте време.“, казва Суифт.

Хилари Клинтън

През 2014 г. Хилъри Клинтън каза пред група студенти от Ню Йорк, че най-добрият съвет, който може да даде на жените в обществения живот, е взет от Елинор Рузвелт: „Растете като кожата на носорог. Някои клетки ще станат мъртви, но върху тях ще изградите своята сила“.

Меган Маркъл

За Меган Маркъл често ще чуете приказката, че девойката, която става принцеса, принцесата стана обикновена девойка. Но за това също се иска смелост и силата да направиш своя избор. „Продължете живота си, макар да се чувствате объркани в тази бездна на самонеразбиране. Или намерете своята идентичност, независимо от това“.

Тина Фей

През 2012 г. Тина Фей каза пред Vogue Diaries: „Увереността е 10% упорита работа и 90% заблуда – просто като си мислиш глупаво, че ще можеш да правиш това, което искаш.

Риана

Попитана от списание „E!“ как е изградила своята увереност, Риана споделя: "Преструвам се. Или е това, или ще се разплача, докато не заспя. Тогава се питам: „Какво искам да направя? Какъв е моят избор? Вярвам ли в себе си? Вярвам ли в успеха си? Ако аз не вярвам, кой тогава?“

Марта Стюарт

Марта Стюарт смята, че е много важно да имаме увереност в действията си, особено, когато става въпрос за работа и бизнес. За нея именно тази увереност прави живота добър.

Винъс Уилямс

Съветът на тенис звездата Винъс Уилямс е доста различен: „Измамете реалността, докато успеете. Просто вярвайте в себе си. Дори и да не го правите сега, представете си, че го правите, представете си отново и отново и отново и в един момент ще го направите“.