Момичешки тайни

Посланието на тялото, когато се будим през нощта

Начин на живот

Посланието на тялото, когато се будим през нощта

Не спите достатъчно или имате некачествен сън.

 

„Вятърът на разсъмване има да ви каже някои тайни. Трябва да поискате това, което наистина искате. Не заспивайте отново“. Това са думи на поета пистик Руми, които и до днес имат скрито послание, върху което се съсредоточават и психологи, и лекари днес.

Нашите мозъци не са съвсем будни, когато внезапно се събудим през нощта. Според The NewYorker.com „Една от последиците от внезапното и твърде рано събуждане е феномен, наречен инерция на съня. За първи път дадено име през 1976 г., инерцията на съня се отнася до периода между събуждането и пълното будно състояние, когато се чувствате гроги. Колкото по-рязко се събудите, толкова по-тежка е инерцията на съня.“

Когато внезапно се събудим през нощта, частта от префронталния кортекс на мозъка, участваща във вземането на решения и самоконтрола, все още не е будна. Ние не сме способни на интелигентни мисли, когато се събудим през нощта, така че избягваме да вземаме критични решения.

Вие сте човешко същество с енергии, протичащи през тялото ви, за които може да не подозирате. Ние живеем върху мрежа от енергийни меридиани, които се използват в традиционната китайска медицина. Тези енергийни меридиани са от съществено значение за акупунктурата и акупресура и хората ги познават от векове.

Енергийните меридиани на тялото също са свързани с часовникова система, която според древната китайска медицина зарежда с енергия различни части на тялото по различно време на деня. Ето за какво да следите, ако се събуждате в тези часови диапазони през нощта:

Между 3 и 5 сутринта

Ако се събуждате между 3 и 5 сутринта всяка нощ, това може да е знак, че енергиите в съответната част от тялото ви са блокирани или слаби.

Между 21:00 и 23:00 часа

Между 9 и 11 вечерта обикновено е време за лягане за повечето хора. Ако заспивате трудно точно по това време, е знак за прекомерен стрес и тревоги от деня. Препоръчват се положителни мантри, медитация или последователни упражнения за мускулно напрежение и релаксация, което ще ви помогне да заспите.

Продължава на следващата страница...


Между 23:00 и 01:00 часа

Според древната китайска медицина тази времева рамка сигнаризира за енергийния меридиан на жлъчния мехур, който е твърде активен. Събуждането в тези часове е свързано с емоционално разочарование. За да се справите, може да започнете практики за безусловно самоприемане и прошка на другите. Когато успокоите това душевно състояние, вече няма да се будите.

Между 1:00 и 3:00 сутринта

Енергийният меридиан в този времеви отрязък е свързан с часовника на китайската медицина и черния дроб. Събуждането по това време е свързано с емоциите на гняв и излишната ян енергия. Опитайте да пиете хладка вода и да поемете отговорност за ситуацията, която ви е накарала да се почувствате ядосани, за да си починете спокойно през нощта.

Между 3:00 и 5:00 сутринта

Събуждането между 3 и 5 сутринта се свързва с енергийния меридиан, който минава през белите дробове и емоцията на тъгата. За да заспите отново, опитайте бавно дълбоко дишане.

Ако се събуждате между 3:00 и 5:00 сутринта, това също може да е знак, че вашата Висша сила ви предупреждава да обърнете внимание на съобщенията, които ви се изпращат, за да ви приведат в съответствие с вашата по-висша цел.

Между 5:00 и 7:00 сутринта

За този часови диапазон отговаря енергийният поток за дебелото черво. Емоционалните блокажи също са свързани с това време на ранната сутрин. Опитайте да разтегнете мускулите или да отидете до тоалетната, за да си помогнете да заспите отново.

Ще ви бъде интересно да научите и това